Gram altın kapanışta sert yükseldi: Tarihi rekor tazelendi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Gram altın kapanışta sert yükseldi: Tarihi rekor tazelendi

Ekonomi Haberleri

Dolar kurundan beslenen gram altın rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Dün 1460 TL'yi aşan sarı metal bugün kapanışta tarihi rekorunu tazeledi.

Döviz kurları ve emtia fiyatları, Merkez Bankası'nda beklenen değişiklik ve 22 Haziran'da yapılacak Para Politikası Kurulu toplantısı öncesinde dün rekor üstüne rekor kırdı. Bugün güne yatay başlayan gram altın hız kesse de kapanışta tarihi rekorunu tazeledi.

ONS ALTIN TOPARLANDI

Düşüş eğilimindeki Ons altın, ABD'de işsizlik maaşı başvurularının Ekim 2021'den bu yana en yüksek seviyeye çıkması ve Fed’in gelecekteki faiz artışlarına ilişkin tahminlerini yumuşatmasıyla toparlandı. Dolar kurundaki yatay seyre rağmen Ons altının etkisiyle gram altın yeniden rekor kırdı. Gram altın, serbest piyasada 1480 TL'yi, Kapalı Çarşı'da ise 1500 TL'yi aştı. Çeyrek altın 2.400 lira, Cumhuriyet altını da 9.710 liradan satılıyor.

Gram altın dün 1464 TL'ye çıkarak tüm zamanların en üst seviyesini görümüştü. 

ONS ALTIN BEKLENTİSİNİ DÜŞÜRDÜ

Citi Research, ons altında kısa vadeli hedefini 2100 dolardan 1915 dolara çekti. Citi Research bugün yayınladığı raporda, ons altın için kısa vadeli hedefini düşürdü. 0-3 ay için ons altında hedef 2100 dolardan 1915 dolara revize edildi.

ALTIN KÖTÜ GÜN DOSTU

İhlas Haber Ajansı’nda yer alan habere göre; Niğde Kuyumcular Derneği Başkanı Tamer Erdem, ‘‘Her zaman söylediğimiz gibi uzun vadeli olarak altın iyi bir yatırım aracıdır. Kötü gün dostudur’’ dedi. Döviz kurlarında yükseliş devam ederken, altın fiyatları da tarihi zirvesini güncelledi. Düğün sezonun da açıldığı bu günlerde altının yükselişe geçtiğini söyleyen Niğde Kuyumcular Derneği Başkanı Tamer Erdem, vatandaşlara altın konusunda uyarılarda bulundu.

UZUN VADE İÇİN İYİ BİR YATIRIM

Erdem, "Biraz düşüş yaşamıştık ama tekrar yükselmeye devam ediyor. Bugün döviz ve altında sürprizle karşılaştık çok hızla yükseliş yaşandı.Altın 1.550 sınırına tekrar geldi, burayı 13 Mayıs'ta görmüştük. Her zaman söylediğimiz gibi uzun vadeli olarak altın iyi bir yatırım aracıdır. Kötü gün dostudur. Düğün sezonu açıldı ve düğünler de artış yaşanıyor. Bu tür sezonlarda da yükselişler yaşanıyor" ifadelerini kullandı.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...