Sebze ve yoğurt bir arada hiç bu kadar güzel olmamıştı… İşte vazgeçilmeyecek bir tat yoğurtlama
![Sebze ve yoğurt bir arada hiç bu kadar güzel olmamıştı… İşte vazgeçilmeyecek bir tat yoğurtlama Sebze ve yoğurt bir arada hiç bu kadar güzel olmamıştı… İşte vazgeçilmeyecek bir tat yoğurtlama](https://i.turkiyegazetesi.com.tr/images/23-08/07/yogurtlama.png)
Sebze ve yoğurt ile yapılacak en güzel yemeklerden birisi yoğurtlama. Hızlı, kolay ve lezzetli olmasından dolayı isterseniz kahvaltıda isterseniz misafirlerinize ikram edebileceğiniz vazgeçilmez bir tat yoğurtlama…
Hızlı ve lezzetli bir tarif arıyorsanız işte bu tarif tam size göre. Patates, patlıcan, biber ve yoğurt bir araya geldiğinde ne kadar güzel olduğunu görmek istiyorsanız mutlaka bu tarifi uygulamalısınız. İsterseniz kahvaltıda isterseniz misafirleriniz geldiğinde ikram edebileceğiniz neredeyse her damak zevkine hitap edebilecek yoğurtlamanın püf noktaları ve tarifi…
Yoğurtlama Tarifi İçin Malzemeler
2 adet patates (küp doğranmış)
2 adet patlıcan (küp doğranmış)
2 adet yeşil biber
1 su bardağı süzme yoğurt
2 çay kaşığı tuz
Sosu İçin:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
2 adet rendelenmiş domates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yoğurtlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Yoğurtlama için ilk olarak küp şeklinde doğradığınız patatesleri kızartın
Daha sonra patlıcanları kızartın
Biberleri derin yağda altın rengini alana kadar kızartın
Sos için tavada sıvı yağı ve sarımsağı soteleyin
Daha sonra domates, tuz ve karabiberi ekleyip pişirin.
Kızartılan sebzeleri süzme yoğurt ve tuz ile birlikte karıştırın. Daha sonra servis edebilirsiniz.
Kaynak: yemek.com