Altın uzmanı "oyun değil" diyerek uyardı! İslam Memiş rakam vererek yeni yükselişe işaret etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Gram altın, dolar ve Borsa yorumlarıyla dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yatırımcıları bir kez daha çarpıcı ifadelerle uyardı. Gram altın ve Borsa'da yeni yükselişlere işaret eden Memiş, oyun değil diyerek yatırımcıları uyardı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından ekonomi yönetiminde atılan adımlarla atak üstüne atak yapan Borsa İstanbul, tarihi yükselişini bu haftada sürdürdü. Borsa İstanbul rekor üstüne rekor kırarken, gram altın yatırımcısının istediği performanstan uzak kaldı. Ekranda 1670-1680 TL bandında fiyatlanan gram altın Kapalı Çarşı'da da 1700 TL'nin altına sarktı. Gram altın ve Borsa'da yükselişlerin sürüp sürmeyeceğine ilişkin Finans Analisti İslam Memiş'ten dikkat çeken uyarı geldi. Memiş, "Burası oyun piyasası" değil diyerek yatırımcıları uyardı.

GRAM ALTIN DOLAR İLE YOL BULACAK

TGRT Habere konuşan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Ons altın ve gram altını bir birinden ayırmak gerektiğini söyledi. ABD'de açıklanacak enflasyon rakamlarına dikkat çeken Memiş, "Ons altını takip eden yatırımcı 1918-1960 dolar aralığını takip etmeli. Bu ay içinde gram altın TL fiyatlarında karşımıza çıkan rakam 1.680-1.730 lira aralığı. Ons altında daha yatay bir süreç beklenebilir" dedi.

Altın uzmanı "oyun değil" diyerek uyardı! İslam Memiş rakam vererek yeni yükselişe işaret etti

Dolar kurunda yeni yükselişler yaşanacağını söyleyen İslam Memiş, gram altında düşüşlerin kalıcı olmadığını söyledi. Memiş, "Gram altında 1.700 TL’nin altındaki rakamlar orta ve uzun vadeli yatırımcı için alım fırsatı sunuyor. Çünkü içeride dolar kuru yukarı ataklarına devam edecek. Doların 27.50 TL'ye kadar yükseliş trendi içine gireceğini tahmin ediyorum. Doların yönü yukarı olunca gram altının da yönü yukarı olacaktır." ifadelerini kullandı.

"OYUN DEĞİL DİKKATLİ OLUN"

Daha önce de borsa yatırımcısını uyaran İslam Memiş, uyarılarını sürdürdü. Kâr satışlarına dikkat çeken İslam Memiş'in uyarıları şu şekilde:

"Yatırımcısı borsayı takip ederken doları da takip etmeli. Dolar nereye endeks de oraya. Temkinli bekleyişim sürüyor. 7460 puan seviyesinde ve ralli serisi devam ediyor. Hiçbir yatırım aracı ralli trendini sürdürmesi mümkün değil. Zaman zaman kâr satışları ve teknik düzeltmeler olacaktır. Yıl sonuna kadar yukarıda alan var.

7.700 ve 7.900 puan beklentilerim var. Ancak kâr satışlarına karşı dikkatli olunmalı. Burası oyun piyasası değil, yatırım piyasası. Şu anda Türkiye'deki yatırımcıların çoğu Borsa, faiz ve KKM'de. Kâr satışlarına karşı kademeli alım uygulanmalı." 

Altın uzmanı "oyun değil" diyerek uyardı! İslam Memiş rakam vererek yeni yükselişe işaret etti

Kaynak: TGRT Haber

Haber: Türkiye Gazetesi

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...