Pastanede böylesi yok! Kıyır kıyır ev poğaçası yapmanın sırrı
Pastane lezzetini aratmayan poğaça için birkaç püf noktası var. İşte tadı damağınızda kalacak kıyır kıyır poğaça için malzemeler ve yapılışı…
Çay saatlerinin vazgeçilmezi poğaça, hepimizin en sevdiği lezzetlerden biri. Çay demlenene kadar hazır olacak bu kıyır kıyır poğaça vazgeçilmeziniz olacak. Son derece pratik ve lezzetli.
Ev hanımlarının yaparken kullandığı tam ölçülü tarif ile işiniz çok kolay. Mavi Kadın’da yer alan içerikte tarifin detayları paylaşıldı. İşte uzun süre bayatlamayan kıyır kıyır poğaçanın hazırlanışı ve malzemeleri…
AĞIZDA DAĞILAN DEREOTLU PEYNİRLİ POĞAÇA TARİFİ
Hamuru için:
50 gram margarin ya da tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
Aldığı kadar un (yaklaşık 2.5-3 su bardağı)
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
NASIL YAPILIR?
Dereotlu poğaçanın hamuru için bir kaba sırasıyla tereyağı, sıvıyağ, yoğurt, yumurta, tuz, kabartma tozu ve sirkeyi alıp karıştırın.
Cıvık bir kıvam alan karışıma azar azar ve kontrollü bir şekilde unu ekleyin.
En son ince ince kıydığınız dereotunu ilave edip hamuru güzelce yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde minik bezeler koparın.
Elinizle yuvarlayıp yağlı kağıdın üzerine yerleştirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında alt üst kızarıncaya kadar pişirin.
İçine dilerseniz zeytin ya da peynir koyabilirsiniz.
KIYIR KIYIR POĞAÇANIN PÜF NOKTALARI
- Poğaça yaparken kullanacağınız yoğurt, yumurta, margarin gibi malzemelerin hepsi oda sıcaklığında bekletilmiş olmalı.
- Unun markasına göre miktarı değişebilir, bu nedenle yavaşça ve kontrollü bir şekilde eklemenizde fayda var.
- Tarifte maya kullanılmıyor. Yaptığınız bu tarif ile poğaça hem kıyır kıyır oluyor hem de günler geçse de bayatlamıyor.
Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
DERLEME: TURKİYEGAZETESİ.COM.TR
BU TARİFLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR