Twitter'dan radikal hamleler peş peşe geldi: Artık herkes para kazanabilecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter'dan radikal hamleler peş peşe geldi: Artık herkes para kazanabilecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal medya platformu Twitter bir yeni özelliği daha kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor. Bu defa şirket, sadece ücret ödeyen abonelerinin kullanabileceği bir yeniliğin peşinde.

Twitter radikal bir değişiklik yapmak üzere... Sosyal medya devi, Şubat ayında yaptığı radikal bir değişiklikle Blue aboneleri için tweet karakter sınırını yükseltti. Twitter'a para ödemeyen kişiler yalnızca en fazla 280 karakterli tweetler atabilirken, Twitter'a para ödeyen aboneler 4 bin karakterli tweetler atmaya başlamıştı. Şimdi bu sınır daha da gevşetilecek. 

Elon Musk yönetimindeki Twitter, Blue abonelerinin 10 bin karakterli tweet atabilmelerinin önünü açacak. Ayrıca, Twitter'da artık kalın ve italik tweetler de atılabilecek. 

https://twitter.com/TwitterWrite/status/1646674962055565319

TWEET KARAKTER SINIRI 10 BİNE ÇIKIYOR

Şirketin sahibi Elon Musk, platformun 4 bin karakterli tweet özelliğini başlatmasından neredeyse bir ay sonra Mart ayı başlarında daha da uzun tweetleri destekleyeceklerini duyurdu. 10 bin karakterli tweetler muhtemelen çoğu sıradan kullanıcıya 'aşırı' gelse de platform muhtemelen gönderilerinden para kazanmak isteyen insanlar için bu özelliği tanıttı.

Twitter, kısa süre önce sohbet odası özelligi Spaces'e yönelik de bir yenilik yaptı. Artık yalnızca abonelere özel sohbetler açılabiliyor ve içerik üreticileri sadece abonelerine özel sohbetlerden ya da gönderilerden ayda 3, 5 ve 10 ABD doları kazanabiliyor. Şirket, önümüzdeki 12 ay boyunca kullanıcıların abonelerinden elde ettiği kazançlardan komisyon ücreti almayacağına da söz verdi. 

Sosyal medya ağının Blue hizmetinde sunduğu bu uzun tweetler ve çok daha uzun video yayınlama özellikleri aslında şirketin içerik üreticilerinin para kazanmasına katkıda bulunmak için yaptığı değişiklikler. Aynı zamanda, kullanıcıların web sitesinde daha fazla zaman geçirmesini sağlamak, onlara şirkete daha fazla para kazandıracak reklamlar sunmak için de bir fırsat. 

ELON MUSK DUYURDU: İÇERİKLERE ABONELİK ÖZELLİĞİ GELDİ

Öte yandan, Elon Musk, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Takipçilerinize, uzun metinlerden saatlerce süren videolara kadar her türlü materyalin aboneliklerini sunmak için başvurun" çağrısında bulundu.

Kullanıcıların Twitter'da ayarlarda 'Gelire Dönüştürme' sekmesi üzerinden söz konusu özellikten faydalanabileceğini belirten Musk, Twitter'ın ilk 12 ay boyunca, Android ve iOS'un aldığı ücretler dışında, kullanıcılardan herhangi bir kesinti yapmayacağını kaydetti.

(Engadget - AA)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...