Artık pizzayı dışarıdan söylemeyeceksiniz! İtalyan şef işin püf noktasını açıkladı

Editör:
- Güncelleme:
Artık pizzayı dışarıdan söylemeyeceksiniz! İtalyan şef işin püf noktasını açıkladı
Yemek Haberleri

Dışardan pizza yemeye son dedirtecek tarifi İtalyan şef paylaştı. İtalyan usulü olarak vereceğimiz pizza tarifine bayılacaksınız!

İtalyanları bile kıskandıracak pizza tarifiyle karşınızdayız! İtalyan Chef Terracciano’nun hazırladığı pizza tarifiyle beraber artık dışardan pizza yemeyeceksiniz. İncecik, iddialı ve lezzette zirve göreceğiniz bu tarife bayılacaksınız.

İtalyan Chef Terracciano’nun paylaştığı tarifte özellikle kullanacağınız malzemeler oldukça önemli. Zeytinyağının soğuk sıkım olması pizzanıza inanılmaz bir lezzet katacaktır. Vermiş olduğumuz ölçüler 2 büyük boy pizza içindir bunu not ettiyseniz tarife geçelim.

Artık pizzayı dışarıdan söylemeyeceksiniz! İtalyan şef işin püf noktasını açıkladı

İTALYAN CHEF TERRACCİANO’NUN PİZZASI İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELER

İtalyan Pizza Hamuru Tarifi İçin Malzemeler;

  • 4 su bardağı elenmiş un
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı (soğuk sıkım)
  • 1 çay kaşığı şeker (Kesinlikle ekleyin)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı ılık su azcıkta 300 ml ılık süt

İTALYAN PİZZA HAMURU TARİFİ PÜF NOKTALARI NELERDİR?

  • Hamura kesinlikle soğuk ve sıcak su ile yoğurmuyorsunuz. Suyun ılık olması püf noktalarından bir tanesi. Böyle mayalanma hızı oldukça artacak.
  • Elenmiş unu hamura yavaş yavaş ilave etmeniz gereken ikinci püf nokta. Böylece hamuru daha kolay yoğurabilirsiniz.
  • Son püf noktası ise hamuru ince açmak gerekmektedir. İtalyan pizzaların en büyük sırrı inceliğindedir.

Artık pizzayı dışarıdan söylemeyeceksiniz! İtalyan şef işin püf noktasını açıkladı

PİZZA SOSU İÇİN

  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 tepeleme yemek kaşığı salça (Acılı veya acısız zevkinize göre)
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Tuz (Zevkinize göre miktar)

İÇ MALZEMESİ İÇİN;

  • 100 gram parmesan peynir rende
  • 200 gram mozzarella peyniri (Dil peyniri de kullanabilirsiniz)
  • İstiridye mantar (Mantarı yıkmayın soyun)
  • Jambon, Salam (karabiberli salam kullandım)
  • 100 gram kaşar peyniri rendesi
  • 2 adet yeşil biber (Acılı veya acısız)
  • Taze fesleğen
  • Zeytin
  • Taze roka

KENARLAR İÇİN;

  • Susam
  • Yumuşaklık seviyesine göre orantılı zeytinyağı

Artık pizzayı dışarıdan söylemeyeceksiniz! İtalyan şef işin püf noktasını açıkladı

İTALYAN PİZZASI NASIL YAPILIR?

  1. İlk yapmanız gereken işlem mayalamadır. Hamurumuzu 20 dakika boyunca yoğurmak işin püf noktalarından. Bu süre zarfı içerisinde 3 çorba kaşığı zeytinyağı, yoğurma süreci içerisinde dökünüz. İyice yoğurduktan sonra yumuşacık olan hamurumuzu sıcak bir ortamda 2 katına kadar çıkmasını bekliyoruz. Daha sonra mayalanan hamurumuzu 2-3 dakika kadar tekrardan yoğurmaya başlıyoruz. Daha sonra hamurları 2 bezeye ayırıyoruz.
  2. Hamur işlemi bittikten sonra sosumuza geçiyoruz. Domatesleri önce ince ince doğruyoruz. Sonra sarımsaklarda dişe gelmeyecek kadar küçük olacak şekilde hazır ediyoruz. Zeytin yağı ekleyerek domates ve sarımsağı karıştırıyoruz.
  3. Suyunu salıp çektikten sonra salça ve sıcak su ilave ederek baharatlarıyla lezzet katıyoruz. Bu kısma dikkat edin. Fesleğeni ince ince kıyıp sosa ekliyoruz. İyice fokurdayıp kıvan bulan sosumuzu ocaktan alıyoruz.
  4. İncecik şekilde açtığımız hamurumuza önce biraz zeytinyağı gezdiriyoruz. Daha sonra ise hazırladığımız sosu ekleyerek güzelce yayıyoruz.
  5. Salam-jambon Kaşar peynir rendesi, mozzarella peyniri, dağıtarak eşit bir şekilde yayılır. Daha sonra ise üstüne; dilimlenmiş zeytin, fesleğen, mantar ve roka ilave edilir. Biberde bu aşamada konuya dahil olur.
  6. Son olarak ise pizzanın assolisti olan parmesan peynirini de ilave edip, tekrardan bir tur zeytinyağı dökülerek lezzet katılır. Kenarlar kıtır olsun isterseniz çok az zeytinyağı sürüp, biraz susam serpip farklı bir yorum katabilirsiniz.
  7. Gelelim pişirme kısmına önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika orta bölmede kontrollü olarak pişirmek gerekiyor. 15 dakika sonunda odayı önce lezzet kokuları saracak sonra mideniz bayram edecek. Pişen pizzamızı hemen bir tahta üzerine çekip, keserek servisini yapıyoruz. Nefis İtalyan pizzamız hazır afiyet olsun.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...