Yörük ve Türkmenler Balıkesir'de bir araya geldi

/ Kaynak: İHA
Yörük ve Türkmenler Balıkesir'de bir araya geldi

YAŞAM Haberleri  / İHA

Balıkesir'de 9. Uluslararası Yörük ve Türkmen Şenliği'nde bir araya gelen yörükler, develerle ve yöresel kıyafetlerle şenlie renk kattı.

Şenlikte Mısır'da yaşanan olaylar kınanırken, Mısır'daki Adeviye Meydanı kardeş meydan ilan edildi. Balıkesir'de buluşan yörük ve türkmenler şenlikte bir araya geldi. Şehir meydanından Şehitler Parkı'na yürüyen yörükler kıyafetleri ile ilgi odağı oldu. Yürüyüşe katılanlar yörüklere özel kıyafetler giyerken, korteje develer ile mehter takımı eşlik etti. Vatandaşların alkışlarla destek olduğu yürüyüşte Sümeyye Altay ve Nilay Adın isimli iki genç kız develere bindirildi. Develerin yerden kalkış anında korkan kızlar, daha sonra deve turunun keyfini çıkardı. Törenlere Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir Ticaret Odası Meclis Başkanı Yücel Yılmaz, Başkent Platformu Başkanı Mustafa Kurt, Suriyeli Şarkıcı Adil Şan, Azerbaycan Milli Kahramanı İbad Hüseyinli, Kepsut Yörük Derneği Başkanı Muharrem Seren ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kortejin yürüyüşünün sonunda Şehitler Parkı'nda kalabalık vatandaş grubu tarafından karşılanan yörükler mehter takımının gösterilerini dinledi. Burada deveden inen Nilay Adın ve Sümeyye Altay, ilk olarak çok korktuklarını ancak deveye binmekten çok hoşlandıklarını söyledi. Geçiş törenin yapıldığı töreni vatandaşlar ilgi ile izledi. Öte yandan develeri eli ile seven ve yörük kıyafetleri içinde ilgi gören Ramazan Aksoy, "Büyüklerimizi yıllar önce bu kıyafetleri giymişler. Bizde bugün şenliğimizde bu kıyafetleri giyerek o günleri anımsamak istedik" dedi. Törende Mısır ve Suriye'de yaşanan olaylar kınanırken Mısır'daki Adeviye Meydanı kardeş meydan ilan edildi. Programın sunucusu tarafından yapılan anons ile Mısır ve Suriye'de hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...