Yollarda satılan her ürün organik değildir

Yollarda satılan   her ürün organik değildir

YAŞAM Haberleri

Tabii ve katkısız gıdaya talep her geçen gün artınca ‘organik pazar’ da hızla büyüdü. Ancak ambalajsız satılan her ürüne ‘organik’ deyip pazardan pay almaya çalışanlar da yok değil.

CANAN ERASLAN

Bir ürünün organik diye adlandırılması için çok önemli şartları bir arada bulundurması gerekiyor. Ambalajında da ‘organik ürün’ logosu olmalı. Bu logoyu almak da çok kolay değil. Çünkü organik ürün belgesi için tarla veya bahçede hiçbir şekilde zararlı maddenin kullanılmaması gerekiyor. Tabii olmayan hiçbir ilaç ve gübrenin kullanılması, hormon içeren kimyasalların kullanılması da yasak. Bu nedenle bahçesinde sentetik gübre kullanan, hormon ilaçları veren, bunu da yol kenarına çıkarıp ‘organik’ diye satanlara çok itibar etmemek gerekiyor. Ziraat Mühendisi Ziydan Gürer “Organik ürün gözle bakılarak anlaşılmaz. Şekli bozuk olan, kenarında lekesi olan her ürün organik demek değildir. Ancak bir de kenarında çürüğü var diye zararlı zannedilen ürünler var. Tabii üründe bu tür lekeler olması normal. Çünkü kimyasal gübre verilmiyor” diyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...