Yılda bir kez pişen bu çorba için uzun kuyruklar oluşuyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Yılda bir kez pişen bu çorba için uzun kuyruklar oluşuyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Bursa'da 600 yıldır yılda bir kez pişen çorbadan içmek isteyenler bu yılda pişen çorba için uzun kuyruklar oluşturdu.

Bursa'lıların severek tükettiği çorba yılda yalnızca bir defa pişiyor. Bu çorbayı içmek isteyen vatandaşlar nerede olurlarsa olsun bu çorbanın dağtıldığı yere gelerek afiyetler içiyorlar. Abdal Mehmet Hazretlerini yad etmek için yılda bir kez pişen çorbadan içmek isteyen vatandaşlar uzak yollardan geldi. 

Anadolu'da yetişmiş büyük velilerden Abdal Mehmet Hazretleri'ni anmak için 600 yıldır yaşatılan gelenek çerçevesinde bu yıl da köfteli çorba dağıtıldı. 

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Abdal Mehmet Hazretleri, dağıtılan çorbanın ve okunan duanın ardından kabri başında yad edildi. Yılda bir kez pişirilen çorbadan içmek isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Vatandaşlar köfteli çorbadan içip Abdal Mehmet Hazretleri'nin kabri başında dua etti.

TADI 600 YIL ÖNCEKİ GİBİ

İçinde pirinç ve köfte olan çorba ilk yapıldığı tarif olan 600 yıl önceki gibi yapılmaya özen gösteriliyor.  Bu yılda pişen çorbadan içmek isteyen vatandaşlar Abdal Mehmet Hazretlerinin türbesinin bulunduğu alana geldi

 Altı asırdır pişen çorbanın 80 yıllık aranın ardından bu yıl üçüncüsü düzenlediğini ifade eden Vatan Sevdalıları Platformu Başkanı Tarkan Gani, "Köfteli çorba geleneği yüzlerce yıl devam etmiş. 1940 yılından sonra ara verilmişti.

'80 YIL ARADAN SONRA GELENEĞİ DEVAM ETTİRİLDİ'

Biz de 80 yıllık aradan sonra bu geleneği tekrar başlattık. Bu 6 asırlık bir gelenek, bu geleneği devam ettiriyoruz. Çok yoğun bir katılım var, katılım her geçen yıl daha artarak devam ediyor" dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...