Yaşlı çiftin yürek burkan hikâyesi

Yaşlı çiftin yürek burkan hikâyesi

YAŞAM Haberleri

24 sene baktığı engelli kızları için devlet tarafından verilen yardımlarla yaptırdıkları evleri yıkılan Hasan ve Meryem Alavir çifti, hatıralarının yok olmasına üzülüyor.

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde 5,7 büyüklüğündeki depremde en çok hasarı Yedisu ilçesine bağlı Elmalı köyü aldı. Köyde evleri yıkılan Meryem (60) ve Hasan Alavir (85) çifti, gözyaşları içindeki fotoğraflarıyla depremin simgesi oldu. Biraz araştırıldığında, pansiyona yerleştirilen yaşlı çiftin yürek yakan bir hikâyesinin olduğu ortaya çıktı. Alavir çiftinin, tekerlekli sandalye ile hayatını sürdürüp 5 sene önce 24 yaşında hayatını kaybeden kızları Sebahat için yıkılan evlerinin bahçesinde yaptırdığı kulübede kabrinin bulunduğu öğrenildi. Yaşlı çiftin acıları, evlerinin yanı sıra kızlarının kabrinin bulunduğu yerin de yıkılmasıyla katlandı. Çay içtikten sonra uzandığı esnada deprem olduğunu söyleyen Meryem Alavir “Duvarların hepsi üstüme çöktü. Dışarı çıkarak odunluğa gidip oturduk. Ağlamaktan başım ağrıdı. Evim ne hâle geldi. 24 yıl engelli kızıma baktım. Onun aylığı ile bu duvarları, pencereleri yaptım ama deprem ne hâle getirdi” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...