Kuyumcular 24 taksit istiyor

Kuyumcular 24 taksit istiyor

EKONOMİ Haberleri

Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kamar; 35 bin kuyumcu, altı bin üretici ve bir milyon çalışan ile stratejik bir sektör olduklarını belirterek, ana ihracat pazarları Çin, BAE, Orta Doğu gibi bölgelerle ticari ilişkilerinin kesildiğini aktardı.

Mayısta mücevher ihracatının yüzde 23 azalarak 517 milyon dolara gerilediğini aktaran Kamar "Mart ayında düzenlenmesini beklediğimiz İstanbul Mücevher Fuarı’na yeni tasarım ürünler hazırlamıştık. Fuar ertelendi. Yeni sezon stoklarını kredi kartına 24 aya varan taksit imkânıyla vatandaşımıza sunmak istiyoruz. Turizmi canlandırmaya yönelik finansal çözümlerden biz de yararlanabilmeyi arzu ediyoruz" dedi. Kamar; 24 ay taksit imkânıyla vatandaşların zorlanmadan düğün alışverişi yapabileceğini de ifade etti. Stokların eritildiği oranda atölyelere yeniden sipariş verebileceklerini vurgulayan Kamar, böylelikle sektörün yeniden canlanacağına işaret etti.
Kuyumcular da "Pandemi, bütün sektörlerde olduğu gibi bizde de olumsuzluk oluşturdu. Hem düğünlerin iptali hem altın fiyatlarının yükselmesi vatandaşın alışverişini kısıtladı. Şu anda potansiyel müşterilerimizin alım gücü zayıf. Bu sebeple taksit sayısının yükselmesi pozitif etki yapacaktır" görüşünü dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...