Türk hacılardan 1600 ton hediyelik hurma

Düzenleyen:
Türk hacılardan 1600 ton hediyelik hurma

YAŞAM Haberleri

Kutsal topraklarda Türk hacılara kargo hizmeti de veren Diyanet İşleri Başkanlığı toplam 1600 ton hurmayı adrese teslim edecek

Hac boyunca Mekke ve Medine’de hediyelik eşya için milyonlarca lira döviz bırakan Türk hacılar beraberinde 1600 ton hurma getiriyor. Türk hacılara 2008’den beri kargo hizmeti verdiklerini belirten Diyanet İşleri Başkanlığı Medine Kargo Ekip Başkanı Murat Alkan, hacıların kendilerine teslim ettikleri emanetleri garantili bir şekilde en geç bir hafta içerisinde adrese teslim ettiklerini söyledi. 
Alkan, “Kurum olarak bu hizmeti, buradaki bir yerel kargo firması, PTT ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığının iş birliğiyle gerçekleştiriyoruz. Hurmanın kilosu için 7, hediyelik eşyanın kilosu için de 8 Suudi Arabistan riyali ücret alıyoruz. Bunu yaparken asla kâr amacı gütmüyoruz. Bu sene hac öncesi bin ton hurmayı hacıların adreslerine ulaştırdık. Hac sonrasında da 600 ton hurmanın hacıların evlerine teslim edileceğini tahmin ediyoruz. Böylece yaklaşık bin 600 ton hurma adreslere ulaşmış olacak. Ancak hediyelik eşya gönderilmesi konusunda önceki yıllara göre bir azalma var” dedi. Suudi Arabistan’ın zemzem suyunun yurt dışına çıkışına ise izin vermediğini anlatan Alkan, “Bu sebeple zemzemi kargo olarak kabul edemiyoruz. Sadece kurum olarak her hacımıza 5 litre zemzem veriyoruz” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...