Tunca Nehri alarm veriyor

Düzenleyen:
Tunca Nehri alarm veriyor

YAŞAM Haberleri

Edirne'deki Tunca Nehri de kuraklıktan nasibini aldı. Nehrin debisinde düşüş yaşandı. Bunun ardından da suya atılan çöpler gün yüzüne çıktı

Hava sıcaklığının artması, Edirne'nin önemli su kaynaklarından Tunca Nehri'nin debisini etkiledi. Kuraklık ve sulamaya bağlı olarak nehrin bir bölümünde su dibe kadar çekildi. Tunca Nehri'nin debisi, Suakacağı İstasyonu'ndaki ölçüme göre saniyede 5 metreküpe kadar geriledi. Debi geçen ay ortalarında 21 metreküp /saniyeye seviyelerindeydi.

Tunca Nehri alarm veriyor

Bu arada, nehirde su akışının yavaşladığı ve seviyenin dip konuma geldiği bölümlerde biriken çöpler de gün yüzüne çıktı. Nehirdeki kirlilik doğal hayatı olumsuz etkiliyor. Nehir kenarına gezmeye gelen vatandaşlardan Mehmet Öztürk, "Bu nehrin böyle olmaması lazım, herkes çöp atıyor. Suyun temizlenmesi lazım" dedi.

Tunca Nehri alarm veriyor

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...