Almanya Türkiye'den işçi alacak! Maaşlar 4 bin ile 7 bin euro arasında değişiyor

Düzenleyen:
Almanya Türkiye'den işçi alacak! Maaşlar 4 bin ile 7 bin euro arasında değişiyor

DÜNYA Haberleri

Genç nüfus sıkıntısı yaşayan Almanya'da konaklama ve gastronomi sektörlerinde çalışacak personel aranıyor. Türkiye'nin de aralarında olduğu birçok ülkeden binlerce kişinin istihdam edilmesi beklenirken, maaşlar 4 bin euro ile 7 bin euro arasında değişiyor. İşte ayrıntılar...

Almanya havacılık sektöründen sonra 2 sektörde daha personel açığını kapatmaya çalışıyor. Yetkililer başta Türkiye olmak üzere pek çok ülkeden işçi almak için harekete geçti.

 

Almanya, iki sektördeki işçi sıkıntısını çözmek için başta Türkiye olmak üzere çeşitli ülkelerden gelen işçilere kapılarını açmaya hazırlanıyor.

 

Spiegel dergisi, İçişleri Bakanlığı'nın, gastronomi ve konaklama sektöründe çalışabilecek yabancı personel getirmeyi istediğini yazdı.

Hükümetin bu sene içinde göç politikasını yeniden düzenleyerek, birçok sektördeki işgücü açığının kapatılmasını hedeflediği bildirildi.

 

İçişleri Bakanı Nancy Faeser, pandemi nedeniyle işgücü sıkıntısının çok daha kötü hale geldiğini söyledi.

 

'YABANCI İŞÇİLERİN ALIMINI KOLAYLAŞTIRACAĞIZ'

Havacılık sektörü gibi gastronomi ve konaklama sektöründe de ciddi bir personel sıkıntısı yaşandığını belirten Faeser, "Çalışma Bakanı Hubertus Heil ve ben, bu alanda da yabancı işçilerin alımı için işleri kolaylaştırmamız gerektiğini biliyoruz" dedi.

Faeser, bu nedenle Heil ile birlikte bu yıl içinde değişiklikler önereceklerini kaydetti.

 

Bakan Faeser, kalifiye personele yönelik Almanya'yı cazip hale getirmek için yapılması gereken ev ödevleri olduğunu vurguladı.

Faeser "Mesleki yeterliliklerin daha hızlı tanınmasına ve daha az bürokrasiye ihtiyacımız var" diye konuştu. 

 

Bu konuda çalışma bakanlığı ve eğitim bakanlığının istişare ettiğini de kaydetti.

 

DOLGUN MAAŞ VERİLECEK

Öte yandan konaklama ve gastronomi sektöründe çalışacak personellere ödenecek maaşın 4 bin euro ile 7 bin euro arasında değiştiği öğrenildi.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...