Roskomnadzor, Facebook'a savaş açtı

Roskomnadzor, Facebook'a savaş açtı

YAŞAM Haberleri

Rusya kitle iletişim ve medya denetleme kurumu Roskomnadzor, Facebook'a savaş açtı.

Rusya'nın medya denetleme kurumu Roskomnadzor, Facebook'u tütün karışımı reklamından dolayı 'kara liste'ye aldı. Rusya Federal Tekelle Mücadele Servisi de reklam yasasını ihlal ettiği gerekçesiyle 'sosyal ağ'a dava açıyor. Facebook'un, söz konusu reklam linkini uyarıların ardından kaldırdığı belirtiliyor. Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma'nın çıkardığı yeni yasaya göre cinsel muhtevalar, uyuşturucu ve intihar hakkındaki yazı ve görsellerin bulunduğu siteler Roskomnadzor tarafından mahkeme kararı olmadan kapatılabiliyor. Facebook bir başka reklam için de özür dilemek zorunda kaldı. Facebook, intihar eden bir genç kızın fotoğrafının kullanıldığı bir arkadaşlık sitesi reklamı nedeniyle özür diledi ve 'şirket politikalarını affedilmez biçimde ihlal ettiği' belirtilen reklamın kaldırıldığı açıklandı. Siber zorbalığa maruz kaldığından şikayet eden 17 yaşındaki Kanadalı genç kız Rehtaeh Parsons, nisan ayında intihar etmişti. Facebook'ta yayınlanan reklamda "Aşkı Kanada'da bulun. Arkadaşlık ve flört için Kanadalı kızlarla tanışın" ifadeleri yer alıyordu.

nbsp;Roskomnadzor, Facebook'a savaş açtı

Bütün sınıf bu tablette

Geleneksel sınıf ortamını tablet bilgisayara taşıyan uygulama, Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü'nde Vodafone Red Academy desteğiyle başladı.
Mobil Ders projesi ile öğrenciler; 'Yeni Medyaya Giriş' derslerini, tablet ile zaman-mekan sınırlaması olmadan canlı izleyebiliyor ve derslere katılabiliyorlar. Ayrıca derse ilişkin sunum, resim ve videolar öğrencilerle tamamen kağıtsız ve dijital formatta paylaşılıyor. Sınavlar da tablet ortamında yapılabiliyor.
Kadir Has Üniversitesi Öğretim Görevlisi İsmail Hakkı Polat, mobil ders sayesinde öğrenci-eğitmen ilişkisinin sınıf ortamının sınırlayıcılığından kurtulduğunu ifade ediyor ve ekliyor: "Öğrenciler için çok değerli bu ders anlatımları artık sınıfın dışından da canlı izlenebildiği gibi kayıt da edilebiliyor. Mobil ders kavramını, eğitmenliğin ötesinde TV yayıncılığı gibi düşünüp icra etmek gerekiyor."



nbsp;Roskomnadzor, Facebook'a savaş açtı


nbsp;Roskomnadzor, Facebook'a savaş açtı

TUMBLR
KAHVENİZ HAZIRSA FON MÜZİĞİ BURADA!
Kahve içerken, fonda hoş bir müzik olursa lezzet artar; kahveseverler bilir. Peki ne dinlesek? Coffeeplaylist.com bu soruya çok güzel cevaplar veriyor. nbsp;Tumblr üzerinde kurulan blogdaki şarkıları, kahve türlerine göre filtrelemek mümkün. Americano linkine hemen tıkladım mesela! Ayrıca Coffeeplaylist'e özel 'Kahve sohbetleri' köşesinde tanıdık simalar var. Twitter'daki @coffeeplaylist hesabını takibe almayı da unutmayın!


nbsp;Roskomnadzor, Facebook'a savaş açtı

Twitter kazanmaya devam ediyor
eMarketer firmasının araştırmasına göre Twitter, 2012 yılında 288 milyon 300 bin dolar olan gelirlerini, bu yıl sonu itibarıyla 582 milyon 800 bin dolara çıkarmış olacak. Yine aynı firmanın araştırmasına göre, 2015 yılında Twitter'in yıllık gelirinin 1 milyar 330 bin dolar seviyesinde olacağı tahmin ediliyor.


nbsp;Roskomnadzor, Facebook'a savaş açtı

TImothy'nin ilginç anları Instagram'da nbsp;
Kedim olmadan asla!

Sosyal medyayı artık kediler olmadan düşünemiyoruz. Instagram'da fotoğrafını gördüğüm anda mutlu olduğum Timothy'yi #timothythecat etiketinden izleyin.


nbsp;Roskomnadzor, Facebook'a savaş açtı

BLOGGER
Gazeteci Yenal Bilgici'nin notları
İsmi ve muhtevası ile ilk anda dikkat çekiyor Eski Usul. En heyecanlı konuları bile büyük bir sakinlikle anlatan @yenalbilgici'nin yazılarından; kitaplara, şehirlere, politikaya ve dünya medyasına dair yepyeni şeyler öğrenmek mümkün. Bir de soru blog'dan: "Daktiloyla yazılmış ilk roman Mark Twain'in. Peki sonuncusunu kim yazdı?" Cevabı biliyorsanız; eskiusul.blogspot.com'a iletin.

Instagram'ın moda filtresi
Instagram'da takip ettiğim başarılı çalışmalardan birisi de New York Times'ın @nytimesfashion hesabı. Moda dünyasındaki son gelişmeler, fotoğrafların yanı sıra videolarla sunuluyor.


Editör: Kadir Sönmez
kadir.sonmez@tg.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...