Pazarcılıktan şampiyonluğa!

Düzenleyen:
Pazarcılıktan şampiyonluğa!
YAŞAM Haberleri

Küçük yaşta pazarcıları yenerek başladığı güreşte başarılara imza atan Osman Yıldırım “Hedefim Rıza Kayaalp’i geçmek. Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanmak” dedi.

Pazarcı babasının yanında çalışırken güreşe başlayan ve Avrupa Şampiyonu olarak altın madalya kazanan Osman Yıldırım, spora başlama öyküsünü anlattı. Yıldırım ailesinin 3. çocuğu olarak dünyaya gelen 21 yaşındaki millî güreşçi Yıldırım, 8-14 yaşlarında hem okula gitti hem de boş vakitlerinde pazarcı olan babasının yanında çalıştı. 2008’de babası sayesinde güreşle tanışan Yıldırım, gün geçtikçe turnuvalardaki başarısı ve azmiyle adından söz ettirip kısa sürede ay-yıldızlı formayı giymeyi başardı. Daha önce dünya ikinciliği ile dünya ve Avrupa üçüncülüğü bulunan, son olarak da Macaristan’ın Szombathely şehrinde düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası’nda erkekler grekoromen stil 130 kiloda Avrupa Şampiyonu olan Osman, altın madalya kazandı. Güreşe başlama hikayesinin küçük yaşlara dayandığını söyleyen Millî sporcu, pazar esnafıyla gürüşerek onları yendiğini ve zamanla bu sporu sevdiğini aktardı. Osman, şöyle konuştu: Azimle, hırsla çalışarak pazarcılıktan Avrupa şampiyonluğuna kadar yükseldim. Bu başarıda şüphesiz babam ve annem ile hocalarımın emeği büyük. Zirvede kalmanın, oraya çıkmaktan daha zor olduğunu buluyorum. Kendimi düşürmeden aynı şekilde devam edip, dünya şampiyonasında altın madalyayı kazanmak istiyorum. İnşallah İstiklal Marşı’nı yeniden okuturum. Önümde Rıza Kayaalp gibi çok başarılı bir sporcu var. Hedefim Rıza Kayaalp’i geçmek. Başarılı güreşçileri geçmek için sürekli çalışmam gerekiyor. Bunun farkındayım.  KONYA 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...