Patlayan roketin sakatladığı Altuğ'un babası: Oğlumun elleri biz olacağız

Düzenleyen:
Patlayan roketin sakatladığı Altuğ'un babası: Oğlumun elleri biz olacağız

YAŞAM Haberleri

“Jet yakıtı kullanmadık, roket deneyini de balkonda yapıyorduk. Evin içinde değil” diyen baba Özışık “Oğlum metanetli, hayata kaldığımız yerden devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Antalya’da, yaptıkları deney roketinin yakıt kartuşlarını evin balkonunda takarlarken meydana gelen patlamada ellerini kaybeden lise son sınıf öğrencisi Altuğ Özışık’ın babası TÜBİTAK görevlisi Tuncay Özışık, protez takılması için araştırma yaptıklarını söyledi. Baba Özışık “Patlamanın meydana geldiği andan beri bilinci açık. Ellerini kaybettiğinin farkında. Sol gözü için de 15-20 günlük bir takip yapılacak. Metanetini koruyor. İlk andan beri ‘Baba sen iyi misin’ diye soruyor. Hayata kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bundan sonra oğlumun elleri biz olacağız. Roketi evde denerken patlama olduğu doğru değil. Yakıt kartuşlarını balkonda roketin altına yerleştirirken patladı. Ayrıca jet yakıtı kullanıldığı iddiaları da gerçek dışı” dedi. Akdeniz Üniversitesinden Doç. Dr. Özlenen Özkan ise, Altuğ Özışık’ın hasar görmüş yüz yaralanmasını onardıklarını ve ileride el nakli yapılabileceğini ifade etti. Özışık ailesinin roketi bir şenlik organizasyonu için yaptıkları öğrenildi. 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...