Nar faydaları saymakla bitmiyor

Nar faydaları saymakla bitmiyor

YAŞAM Haberleri

Kış meyveleri arasında oldukça sevilen nar faydaları ile şaşırtıyor. Salatalardan, içeceklere birçok alanda kullanılan narın faydaları saymakla bitmiyor.

DUYGU YILMAZ

Kışın en bereketli meyvesi nar, her ne kadar ayıklamasıyla uğraştırsa da güçlü antioksidan özelliğiyle meyveler arasında öne çıkıyor. Salatalardan yemeklere, içeceklerden tatlılara birçok yiyeceği hem lezzeti hem de rengiyle süsleyen nar tam bir şifa kaynağı.

Nar faydaları saymakla bitmiyor

İŞTE NARIN FAYDALARI
Narın sağlığa en faydalı özelliklerinden biri olan antioksidanlar vücudu hastalıklara karşı daha dirençli hâle getirirken, hücreleri korur ve kanser gibi hastalıkların önüne geçer. Düzenli tükettiğiniz nar, vücudunuzda biriken toksinlerden kurtulmanızı sağlayacaktır. İçinde barındırdığı C, E, K vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, potasyum, demir gibi mineraller sayesinde bağışıklık sisteminizin güçlenmesini sağlar. Kan damarlarını koruyan nar, gençleştirerek böylece kan dolaşımını iyileştirip kalp ve damar sağlığını koruyabilir. Narın kolesterol düşürücü etkisini de unutmamak gerek. Yaşlanma karşıtı etkisi de bulunan nar kırışıklıkların oluşumunu en aza indirmesi ve geciktirmesiyle de keşke dört mevsim olsa dedirtiyor.


Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...