Doğum sonrası saç dökülmesi korkutmasın

Doğum sonrası saç dökülmesi korkutmasın

YAŞAM Haberleri

Doğum sonrası kadınlarda yaşanan saç dökülmesinin yaklaşık 2 yıl kadar süreceğini söyleyen uzmanlar, altında yatan problemlerin gözardı edilmemesi konusunda uyarılarda bulundu.

DUYGU YILMAZ

Hamileliğiniz döneminde gücüne güç katan saçlarınız büyük ihtimal kendisine hayran bıraktı. Ancak doğum sonrasında işler pek istediğiniz gibi gitmedi değil mi? Doğumun ardından yaşanan ani hormonal değişikler ilk olarak saçlarınızı vuruyor ve hızla dökülmesine yol açıyor. Kadınların en fazla şikâyetçi oldukları bu problemi çevrenizden de benzer cümlelerle duymuşsunuzdur. “Neredeyse kel kalacağım” yakınmalarına yol açan ve belirgin bir seyrelmeye sebep olan bu probleme karşı panik yapmanıza gerek yok. Sağlıklı bir saç derisinde ortalama 100 bin adet saç bulunur. Yıkanma ile taramaya bağlı olarak günde ortalama 100-150 adet saç telinin dökülmesinin de normal kabul edildiğini unutmayın.

TAHLİL YAPTIRIN
Hormonların değişmesi, aşırı alınan kilo, uykusuzluk ve stresin saç dökülmesini tetiklediğine dikkat çeken uzmanlar, doğum sonrası saç dökülmesinin yaklaşık 2 yıl kadar sürebileceğini söylüyor. Ayrıca uzmanlar, özellikle ilk altı ay içinde saçlardaki birikmiş dökülmenin normal karşılanması gerektiğini de vurguluyor. Ancak dökülme aşırı yoğunsa başka bir faktör var mı bunu da göz ardı etmemelisiniz. Demir eksikliğinizin saçlarınızın dökülmesine sebep olacağını unutmayın. Emzirmenin yanı sıra dengesiz beslenme gibi etkenlerle vücudunuzdaki azalan mineral ve vitaminler de saçlarınızın dökülmesine davetiye çıkaracaktır. Doğum sonrası detaylı bir kan tahlili yaptırmayı ihmal etmeyin ve sağlıklı beslenmeye özen gösterin. Bu süreçte saçlarınıza minimum düzeyde kimyasal ürün ve ısı kullanmaya çalışın. Tahliller sonrasında kullanacağınız vitaminlerin yanında doğal yağlarla da saçlarınızın beslenip güçlenmesine yardımcı olun.


Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...