Mülteci kampında ücretsiz mağaza

Düzenleyen:
Mülteci kampında ücretsiz mağaza
YAŞAM Haberleri

Kemmune Kampı’nda kurulan çadır mağazada, Türk hayırseverlerin vermiş olduğu kıyafetler Suriyelilere ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Suriye İdlib’in kuzeyinde 850 ailenin kaldığı Kemmune Kampı’nda Türk Kızılayı tarafından oluşturulan ücretsiz kıyafet mağazası tamamlandı. Çocuk ile yetişkinler için kıyafet ve ayakkabılar bulunan çadır “Kızılay Sevgi Mağazası”, Genel Başkan Kerem Kınık’ın katılımıyla hizmette girdi. Açılışın ardından mağazayı gezen Başkan Kınık, daha sonra Atme ve Sarmada kasabalarındaki bazı yetimhaneleri de ziyaret ederek çocuklara hediye verdi. Türk hayırseverlerin göndermiş olduğu kıyafetleri ihtiyaç sahipleriyle buluşturduğunu söyleyen Kınık “Burada her aileye alışveriş için puan veriyoruz. Yoğunluk olmasın diye de insanları randevu ile çağırıyoruz. Bu sistemi Suriye’de yeni uygulamaya başladık. Bu, Suriye’de insanlara hem gıda hem de kıyafet ulaştırmak için başlattığımız yeni bir model” ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...