Meteoroloji'den sağanak uyarısı (10 Temmuz 2021 hava durumu)

Düzenleyen: / Kaynak: İHA/AA
Meteoroloji'den sağanak uyarısı (10 Temmuz 2021 hava durumu)

YAŞAM Haberleri  / İHA/AA

Meteoroloji son dakika haberi: 10 Temmuz 2021 hava durumu raporu belli oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre; Doğu Karadeniz, Tokat, Sivas ve Iğdır çevrelerinde kuvvetli sağanak beklenirken, Düzce, Bolu ve Karabük çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak bekleniyor. Yurdun kalan kesimlerinde ise hava açık ve bulutlu seyredecek.

Meteoroloji 10 Temmuz hava durumu raporunu açıkladı. Hafta sonu planı yapanlar 'bugün hava nasıl olacak' sorusunun cevabını merak ederken Meteoroloji, yayınladığı son dakika raporu ile merak edilenleri cevapladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey kesimlerinde havanın çok bulutlu ve açık olması bekleniyor. Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Sivas, Erzurum, Kars, Iğdır ve Ağrı ile Sakarya, Düzce, Bolu ve Karabük çevrelerinde ise yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış öngörülüyor. 

SARI KODLU UYARI

MGM'nin internet sitesinde yayınlanan tahmin raporunda Ağrı, Erzurum, Kars, Ardahan ve Iğdır için sarı kodlu uyarı verildi. Bu illerde yaşanabilecek sel, ani yağış ve gök gürültülü sağanak yağışlara karşı vatandaşlar uyarıldı.

MARMARA'DA HAVA PARÇALI VE AZ BULUTLU

Marmara Bölgesi'nde parçalı ve az bulutlu havanın hakim olması öngörülüyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmaması ve sıcaklığın mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNDE

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklıklar, Akdeniz kıyı kesimleri ile doğu bölgelerde mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek. 

Meteoroloji'den sağanak uyarısı (10 Temmuz 2021 hava durumu)

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı bulutlu 31
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 30
İzmir: Az bulutlu ve açık 36
Adana: Parçalı ve az bulutlu 35
Antalya: Parçalı ve az bulutlu 39
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.) 26
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 39

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA/AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...