Kaz etinden lahmacun: 'Kazmacun'

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kaz etinden lahmacun: 'Kazmacun'

YAŞAM Haberleri  / İHA

Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden lahmacuna, bu sefer kaz eti ile yapılarak “Kazmacun” ismi verildi. Ardahan’dan getirilen kazlar ile yapılan lahmacun, vatandaşların büyük beğenisini topladı.

Türkiye’de doğu illerinde farklı malzemeler ile yapılan lahmacunu, İstanbul’da bir işletme kaz eti ile hazırlıyor.

Ardahan’dan yetiştirilen kazların genellikle göğüs kısmı ile yapılan lahmacunun içerisine biber, domates ve kaz yağı konuluyor. Diğer lahmacunlar gibi soğan, sarımsak veya baharat konulmuyor.

Geleneksel olarak hazırlanan lahmacunlarda olduğu gibi et kıymaya çekilmiyor, kaz eti zırhla doğranarak hazırlanıyor.

Fırında 5 dakikada pişirilip 'kımı' denilen yöresel otla yapılan turşu ile beraber sunulan “Kazmacun”, vatandaşların büyük beğenisini topluyor.

TÜRKİYE'DE İLK
Avşar Kaz ve Tandır’ın İşletme sahibi İlter Avşar, 'Kazmacun'u yaparken normal etin yerine kaz eti kullandıklarını belirtti. İçerisinde soğan ve sarımsak bulunmadığını hatırlatan Avşar, "İçerisinde biber, domates, kaz yağı ve kaz eti bulunuyor." dedi.

Türkiye’de ilk olduklarının altını çizen İlter Avşar, kazların Ardahan’dan geldiğini söyleyerek, "Kurutulmuş ve tamamen doğal yöreye has bir şekilde marine ediliyor. Yoğun talep var cevap vermekte zorlanıyoruz. Çünkü kaz eti her zaman bulunamıyor.” ifadelerini kullandı.

"ÇOK FARKLI BİR LEZZETİ VAR"
Yöresel kımı turşusunun çok beğendiğini belirten Halk Ozanı Abdurrahman Delen, "Kaz etinden lahmacun yapıldığını öğrendiğimizde, denemek istedik. Tadına baktık çok farklı bir lezzeti var. Bu lezzeti herkesin denemesini tavsiye ediyorum. Onun yanında yöresel 'kımı' dedikleri Ardahan’a özgü bir turşu, o da yöresel bir ürün.” değerlendirmesini yaptı.

"TV'DE GÖRDÜM, NORVEÇ'TEN GELDİM"
Kaz etinin lahmacunda kullanılmasını yöresel ve güzel bir lahmacun olduğunu ifade eden Cihat Altunbaş, Norveç’te yaşadığını aktararak, "Sabah televizyon programlarında kaz tandırı yapıldığını izlemiştim. Bunu denemek için gelmiştim ancak bize yeni bir lahmacun çıktığını söylediler. Kaz etinden yapılan lahmacunu denedik, gerçekten muhteşem bir lezzeti var.” diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...