Meteoroloji il il uyardı! İstanbul'da kar havası sürecek mi, hangi kentlerde yağış var? Yurdu dört bir yandan saracak (30 Ocak 2023 hava durumu)

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Meteoroloji il il uyardı! İstanbul'da kar havası sürecek mi, hangi kentlerde yağış var? Yurdu dört bir yandan saracak (30 Ocak 2023 hava durumu)

YAŞAM Haberleri

Meteoroloji 30 Ocak 2023 hava durumu tahminlerini paylaştı, bugün lapa lapa kar beklenen iller belli oldu. Özellikle doğu illerinde görülen kar yağışı yurt geneline yayılacak, soğuk havanın da etkisiyle birçok kenti beyaz örtü saracak. İstanbul'da ise kar yüksek kesimlere düştü, devamı gelecek mi merak edilirken uzman isimler tarih verdi, gözler önümüzdeki günlere çevrildi. İşte günün hava durumuna dair merak edilenler...

Tüm Türkiye'nin uzun süredir beklediği kar, doğudan yurda girdi. Doğu illeri beyaza bürünürken bir güzel haber de batıdan geldi. İstanbul’a yılın ilk karı düştü. Silivri’nin yüksek kesimleri ile Anadolu Yakası’nda yer alan Aydos Tepesi’ne kar yağdı. Bu durumun devam edip etmeyeceği merak konusu olurken, Meteoroloji 30 Ocak 2023 hava durumu tahmin raporunu paylaştı, kar ve sağanak beklenen iller belli oldu. Peki İstanbul'a kar yağacak mı, kar ne zaman yağacak? İşte il il hava durumu tahminleri ve detaylar...

30 OCAK (BUGÜN) HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Edirne, Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların Bingöl, Muş, Hakkari ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli ve yoğun kar, Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Bitlis ve Iğdır çevrelerinde yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus olayı bekleniyor.

Öte yandan yoğun kar yağışı beklenen Bingöl ve Muş için 'sarı kodlu uyarı'da bulunuldu.

SICAKLIKLAR DÜŞECEK, İZLANDA SOĞUKLARI GELİYOR

Hava sıcaklığının ülkemizin iç kesimlerinde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında, kuzey, iç ve batı kesimlerde yer yer mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Şubat ayı ile birlikte yurt genelinde İzlanda'dan gelen çok soğuk havanın etkisinde kalmamız bekleniyor.

Doğu'da kar yağışının etkili olacağını söyleyen Çalışkan, "Doğu bölgelerde kar kalınlığının yer yer 100 santimetreye ulaşması öngörülüyor. Doğu bölgelerde 4 gün yoğun kar yağışları var zaman zaman Kayseri'de olacak Erzurum'dan Hakkari'ye kadar o bölge hatta kar kalınlığı 60-100 santimetreyi bulabilecek" dedi.

BUGÜN KAR BEKLENEN İLLER

Bursa, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Konya, Eskişehir, Bolu, Ankara, Kırıkkale, Kastamonu, Karabük, Karaman, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Yozgat, Çorum, Amasya, Tokat, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan.

"İSTANBUL İÇİN 5-6 ŞUBAT'A DİKKAT"

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Meteoroloji modelleri Türkiye'ye peşi sıra karlı sistemler veriyor. Biri bitmeden diğeri gelebilir. Bereketli bir döneme girdik" ifadelerini kullandı. Ökten, Anadolu'nun bol kar yağışları alacağını belirtti ve kurak geçen günlerin ardından Şubat ayının imdada yetişeceğini söyledi.

Hava Forum'dan yapılan paylaşımda ise, "Türkiye ilk etapta yaklaşık 12-13 gün sürecek olan soğuk ve yağışlı bir sürece giriyor. Özellikler gözler okulların açılış tarihlerinde... 5-6 Şubat'tan itibaren İstanbul, Ankara, Eskişehir, Bursa, Samsun, Diyarbakır da dahil olmak üzere etkili kar ihtimali iyice yükseldi..." ifadeleri yer aldı.

Meteoroloji il il uyardı! İstanbul'da kar havası sürecek mi, hangi kentlerde yağış var? Yurdu dört bir yandan saracak (30 Ocak 2023 hava durumu)30 Ocak 2023 MGM hava durumu tahmin haritası

İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR'DE HAVA NASIL OLACAK?

Hafta boyunca ülke genelinde yağışlı sistem etkisini sürdürecek. Yeni haftada Ankara'nın da aralarında bulunduğu iç kesimlerdeki birçok kentte kar yağışı, İstanbul ve İzmir'in aralarında bulunduğu kıyı illerinde ise yağmur etkili olacak. İstanbul'da cuma gününden itibaren ise kar, yağmurla birlikte görülecek.

İL İL HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

ANKARA -3°C, 3°C
Çok bulutlu

İSTANBUL 2°C, 6°C
Çok bulutlu, kuzey ve doğusu hafif yağmurlu

İZMİR 3°C, 11°C
Çok bulutlu

EDİRNE 2°C, 4°C
Çok bulutlu, yarın hafif kar yağışlı

MUĞLA 1°C, 10°C
Çok bulutlu

ADANA 7°C, 16°C
Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

ANTALYA 8°C, 17°C
Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

ESKİŞEHİR -2°C, 2°C
Çok bulutlu

KONYA 0°C, 3°C
Çok bulutlu, yarın hafif kar yağışlı

BOLU -3°C, 3°C
Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı

SAMSUN 6°C, 7°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

TRABZON 6°C, 9°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

ERZURUM -11°C, -3°C
Çok bulutlu, yarın kar yağışlı

KARS -13°C, -1°C
Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kar yağışlı

MALATYA -2°C, 0°C
Çok bulutlu, kar yağışlı

DİYARBAKIR -1°C, 5°C
Çok bulutlu, yarın yağmurlu, yüksekleri karlakarışık yağmurlu.

GAZİANTEP 2°C, 7°C
Çok bulutlu, yağmurlu

SİİRT 0°C, 7°C
Çok bulutlu, yarın yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın kuvvetli olması bekleniyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...