Libyalı Omar'a Türk doktor eli

Libyalı Omar'a Türk doktor eli

YAŞAM Haberleri

Libya'da tedavi şansı bulunmayan kanser hastası 3 yaşındaki Omar, hükümetin devreye girmesiyle Antalya'da, babasından alınan ilikle hayata bağlandı

Libyalı küçük Omar'a Türkiye sahip çıktı. Libya'nın Sebha kentinde yaşayan Ahmed Assarhane ile Summaya Ahmad'ın ikinci çocukları Omar'a doğuştan, ender görülen kanserin bir çeşidi olan "İnvaziv Pulmoner Aspergilloz" teşhisi kondu. Libyalı doktorlar Omar'ın yaşaması için acil ilik nakli olması gerektiğini bildirdi. Ülkedeki sağlık şartları sebebiyle naklin gerçekleştirilememesi üzerine Libya Sağlık Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçerek, Omar ile aynı hastalığı taşıyan ablası, annesi ve babası Antalya'ya getirildi. Bu sırada aynı hastalığı taşıyan ablası nakil beklerken hayatını kaybetti. Kız çocuklarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan aile için doktorlar Omar'ı yaşatmak için seferber oldu. Hızlı bir şekilde gerçekleştirilen tetkiklerin ardından babadan alınan ilikle minik Omar sağlığına kavuştu. Baba Ahmet Assarhane, "Oğlumun yüzü artık gülüyor. Türk halkı, nakil sürecinde bizi hiç yalnız bırakmadı. Oğlumun kan ihtiyacını karşılamak için seferber oldu. Hiç tanımadığım insanlar bize yardım etti. Türkiye hükümetine ve Türk halkına minnettarım" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...