Küf derdini bitiriyor… Geri gelmesini önleyecek müthiş yöntem

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Küf derdini bitiriyor… Geri gelmesini önleyecek müthiş yöntem

YAŞAM Haberleri

Evlerde oluşan küf lekeleri, kokusu ve görüntüsüyle pek çok kişiyi rahatsız ediyor. Çıkarılması zor gibi görünen küf lekeleri için etkili ve basit yöntemler mevcut.

Evlerinizde ya da iş yerinizde karşılaştığınız küf probleminden kurtulmak mümkün. Çünkü görüntüsüyle ve kokusuyla rahatsızlık veren küf lekeleri sağlık açısından da tehlikeli. 

Küf lekelerini ortadan kaldırmadan önce bu probleme yol açan durumları da bilmek gerekiyor. Küf, duvar yüzeylerinin nemlenmesi ve nemli kalması, tesisat sızıntıları, oda sıcaklığındaki değişimler nedeniyle meydana geliyor. Duvarlar terleme yaptığında ve yalıtımdaki eksiklikler nedeniyle küfün oluşması kaçınılmaz. Küfle baş etmenin en önemli adımı ise bulunduğumuz odayı ve tüm evi düzenli şekilde havalandırmak. 

Küf lekelerinden kurtulmak için Milliyet.com.tr’de dikkat çeken temizlik hileleri paylaşıldı. İşte küf lekelerine çözüm olan yöntemler…

Küf derdini bitiriyor… Geri gelmesini önleyecek müthiş yöntem

YÖNTEM 1: DİŞ MACUNU

Duvarlarınızdaki küfleri ve siyahlıkları temizlemek için diş macunu kullanabilirsiniz. Kullanmadığınız bir diş fırçanızın üzerine bir miktar diş macunu sıkın ve küflü olan bölgeyi fırçalayın. Bu yöntemi rengi koyulaşan ve kirli gözüken duvarlarınıza da uygulayabilirsiniz. Daha sonra doğal sirkeli su ile durulayın.

YÖNTEM 2: SİRKE

Diğer yöntem ise boş bir sprey şişesine koyulan sirkeyi, duvardaki lekeli bölgelere sıkın. Uygulama sonrası bir süre bekleyin ve küf lekelerini temiz bir bez ile silin.

YÖNTEM 3: ÇAMAŞIR SUYU

Son yöntem ise çamaşır suyu... Eğer duvardaki küf lekeleri iyice yayılmış ve kalınlaşmışsa, bu durumda en etkili yöntem çamaşır suyudur. Çamaşır suyunu boş bir sprey şişesine koyun ve ardından lekeli bölgelere sıkın. Yarım saat bekleyin, duvardaki tüm küf lekelerinin çıktığını göreceksiniz. Bu yöntemi uygularken ağız ve burnunuzu maske ile kapatın. Uygulama esnasında ve sonrasında oda iyice havalandırılmalı ve çamaşır suyunun eşyalara, kıyafetlere zarar vermemesi için gerekli önlemler alınmalı.

Derleme: Turkiyegazetesi.com.tr 

BU İÇERİKLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...