Köy okulundaki öğrencinin hayali yazdığı not sayesinde gerçek oldu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Köy okulundaki öğrencinin hayali yazdığı not sayesinde gerçek oldu

YAŞAM Haberleri  / İHA

Elazığ’da ortaokul öğrencisinin bıraktığı notu gören okul müdürü duruma kayıtsız kalamadı. Küçük çocuğun düşledi isteği gerçek oldu.

Elazığ’ın Maden ilçesine bağlı Gezin köyündeki Vali Aydın Arslan Ortaokulunda okuyan 8. Sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Arda Yıldız, okul müdürünün odasına bıraktığı not, okulu harekete geçirdi. Küçük kız nota “Sizden bir etkinlik, konser talep ediyoruz. Parası bizden, götürmesi sizden olsun müdürüm. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum Tuba müdürüme” yazdı. Notu gören okul müdürü Tuba Çoştu daha önce konsere gitmeyen öğrenciler için anlamlı bir harekete imza attı. Öğrencilerin isteklerine kayıtsız kalamayan Tuba Çoştu, okulun bodrum katını konser alanına çevirdi. Konser alanını süsleten okul müdürü Çoştu, öğrencisi Arda’nın konser hayalini gerçekleştirmek için Fırat Üniversitesi Konservatuvar bölümü öğretim üyesi Mustafa Öztürk’ü okulda konser vermek için davet etti. Sürprizle karşılaşan Arda Yıldız, duygu dolu anlar yaşarken arkadaşlarıyla birlikte doyasıya eğlendi.

“HİÇBİR TEPKİ VERMEMEM NORMAL OLMAZDI”

Öğrencisinin isteğini yerine getiren Vali Arslan Aydın Ortaokulu Müdürü Tuba Coştu, "Buradaki çocukların kısıtlı imkanlar doğrultusunda onların hayallerini gerçekleştirmenin ve isteklerini yerine getirmenin bizim vazifemiz olduğunu görüyorum. Bir gün odama girdim. Arda öğrencimin küçük bir mektup yapıp odamdaki masama bıraktığını gördüm. Bu notu okuduğumda çok duygulandım. Bana daha önce hiçbir konsere gitmediğimi benim onları götürürsem çok mutlu olacağını dile getirmiş. Böyle bir masum isteğin karşısında benim hiçbir tepki vermem normal olmazdı. Bu çocuklar günümüzde ki sosyal gibi alışkanlıklardan biraz daha uzak daha masumane dünyaları olan çocuklar. Özellikle bu çocukların kalbine dokunabilmek, onların hayallerinin peşinden gitmesini sağlamak benim için daha mutluluk verici bir durum. Bize düşen hayalleri büyük olan bu çocukların adımlarını büyük hale getirmektir" dedi.

“HEP TELEVİZYONLARDA GÖRÜYORDUK”

Sürprizle çok mutlu olduğunu ifade eden 8. sınıf öğrencisi Arda Yıldız da "Daha önce hiçbir etkinliğe katılmamıştık. Ben ve arkadaşlarım köyde yaşıyoruz. Hep televizyonlarda görüyorduk ve merak ediyorduk nasıl bir şey olduğunu. Ben de eski bir kağıda yazdım bizi gönderebilir misiniz hocam parası bizden götürmesi sizden diye. Sağ olsun Tuba hocam da bunu görmüş ve dileğimizi gerçekleştirmek için okula konservatuvar öğretmeni ve öğrencisi getirmiş. Ben ve arkadaşlarım eğlenip şarkılar söyledik. Tuba hocama ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. En büyük hayalim vatanıma ve milletime hayırlı bir evlat olmak" diye konuştu.

                                                                                   

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...