Kendine bile oy vermedi

Düzenleyen:
Kendine bile oy vermedi

YAŞAM Haberleri

Zonguldak’ın Devrek ilçesine bağlı Mumcuoğlu köyünde, muhtarlık için 4 aday yarıştı. Adaylardan mevcut muhtar Celal Hırçın 106 oy, Şaban Çubukçu 74 oy, Kenan Özsoy 5 oy, Birol Özsoy ise sıfır oy aldı. Kendisine oy vermediği anlaşılan Birol Özsoy’a eşi ve ailesi de oy vermedi.

SONUÇ MHP LEHİNE

AK Parti’nin Karaman Belediye Başkanlığı seçimi sonuçlarına itirazı üzerine 9 sandıkta yeniden yapılan sayımda, itiraz MHP lehine sonuçlandı. Sarıveliler ilçesinde de AK Parti’nin itirazı üzerine geçersiz oylar yeniden değerlendirilirken, itiraz bağımsız aday lehine sonuçlandı.

  • Kırşehir’in Kaman ilçesinde yaşayan Nimet Yollu, bir oy farkla ilçenin ilk ve tek kadın muhtarı oldu.
  • İstanbul Büyükşehir Belediye Bağımsız Başkan adayı Mehmet Ali Aydoğmuş, şehirde oy kullanılan tüm sandıkların yeniden sayılmasını, usulsüzlük görüldüğü takdirde seçime gidilmesini talep etti.
  • Muş Belediye Başkanlığı ile Malazgirt Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarına HDP’nin yaptığı itiraz reddedildi. 
  • Kastamonu’nun Arıca köyünde ilk olarak 1985 yılında muhtarlığa getirilen 75 yaşındaki Ahmet Rençber, sekizinci kez bu göreve seçilmeyi başardı.

İTİRAZLAR, İLKLER, KURALAR...

Keşan’da oy farkı 23’e çıktı

Edirne’nin Keşan ilçesinde CHP tarafından İlçe Seçim Kuruluna yapılan itirazın ardından oyların yeniden sayılması sonucu sandıktan yine AK Partili Mustafa Helvacıoğlu çıktı, 11 olan fark 23’e yükseldi. AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal “Hangi siyasi görüşten olursanız olun, emin olun ki kazanan Keşan oldu” dedi. 

Kendine bile oy vermedi

Makam odasının kapısını söktürdü

 

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinin yeni Belediye Başkanı CHP’li Mert Uygun, göreve başlar başlamaz ilk iş olarak makam odasının kapısını söktürdü. Uygun “Halkımız ile aramıza bundan sonra kapılar giremeyecek” dedi.

HDP’nin “görevli” oyunu

Gaziantep’in Şehitkâmil ilçesi İncesi Mahallesi’nde 20 kişi, seçmen kâğıtlarında kendilerine gösterilen okula gittiklerinde üyesi olmadıkları HDP’den sandık görevlisi yapıldıklarını öğrendi. Mevzuat gereği oy kullanamayan seçmenler, vatandaşlık görevini yerine getiremedi. 

Bartın’da sonuç değişmedi

Bartın’da, AK Parti ve MHP tarafından yapılan itirazın ardından belediye başkanlığındaki geçersiz oyların sayımı tamamlandı. Mevcut başkan MHP’li Cemal Akın, resmî olmayan sonuçlara göre seçimi kazandı. Cemal Akın 14 bin 24 oy, AK Parti’nin adayı Yusuf Ziya Aldatmaz ise 13 bin 855 oy aldı. 

Koltuk ‘kura’sı

Erzincan’ın 19 köy ve mahallesinde 31 Mart Mahallî İdareler Genel Seçimlerinde eşit oy alan adaylar, kura ile muhtar oldu.

  • Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Kavuklu köyünde adaylar eşit oy alınca, muhtar kura ile belirlendi.

Kendine bile oy vermedi

Batman’ın ilk kadın muhtarı

Batman’da muhtarlık yarışında 25 kadından biri olan altı çocuk annesi Fatma Türkân, mevcut muhtara yaklaşık 100 oy fark atarak Batman’ın ilk kadın muhtarı olmayı başardı.

Fark 79’dan 6’ya düştü

Karaman’ın Sarıveliler ilçesinde 79 oy farkla belediye başkanlığını kazanan bağımsız aday Halil Kulak, AK Parti’nin itirazı üzerine yapılan sayımda bu defa 6 oy farkla kazandı. 

Kazandı kaybetti

Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde 6 muhtar adayından biri olan İbrahim Uğurlu (38) resmî olmayan sonuçlara göre 1 oy farkla kazandı. Ancak mevcut muhtar Nevzat Garip’in itirazı üzerine yeniden sayım yapıldı. Bu defa 2 oy farkla kaybetti.

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...