Karanlık dünyayı empatiyle keşfedin

Karanlık dünyayı empatiyle keşfedin

YAŞAM Haberleri

Görme engellilerin gündelik hayattaki hislerini, gören kişilere yaşatmayı hedefleyen 'Karanlıkta Diyalog Deneyimi Sergisi', İstanbul'da bugün açılacak.

Işıksız bir ortama giriyorsunuz. Yönünüzü bulmak için sesleri dinliyorsunuz. Acıkınca da kokulara doğru gidiyorsunuz. Engellilerin problemlerinin en iyi öğrenildiği yer olan "Karanlıkta Diyalog Deneyimi Sergisi" İstanbul'da açılıyor. Gayrettepe Metro İstasyonu'nda açılacak serginin ziyaretçi akınına uğraması bekleniyor. Tanıtım için "Karanlıkta Diyalog Deneyimi Sergisi"ne gidenler ışıksız ortamda yönlerini bulmaya çalışıyor, sesleri dinleyerek hareket ediyor. Engelli ve engelsiz insanlar arasındaki iletişimin güçlenmesi için kurulan bu merkezden dünyanın önemli şehirlerinde 130 plato oluşturuldu. Projeyi Andreas Heinecke başlattı. İstanbul'daki basın buluşmasına da Heinecke rehberlik yaptı. İçerisinde park, bahçe, kafe, sokak, vapur, tramvay, hava limanı bulunan sergide, engeli olmayan insanlar kendilerini gözleri görmeyen bir kişi yerine koyarak, empati yapma fırsatı buluyor. Seslerle hareket edilen ortamda koku duyusu ile de çevredeki ağaçları, çiçekleri hatta manavı bulmak bile mümkün. Ziyaretçiler "Karanlıkta Diyalog Deneyimi Sergisi"ne girdikten sonra ışıksız ortamda isterse ATM'den para çekebiliyor, tramvaya binerek gideceği yere ulaşabiliyor. 30 dakika süren geziye katılanlar etkinlik sonunda engelli insanların yaşadıkları problemleri de öğrenmiş oluyor. "Karanlıkta Diyalog Deneyimi Sergisi"ni bugüne kadar dünya genelinde 7 milyondan fazla kişi ziyaret etti. M.Sırrı Önür/TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...