Kar teslim aldı! Doğu bembeyaz

Kar teslim aldı! Doğu bembeyaz

YAŞAM Haberleri

Soğuk hava yüzünü göstermeye başladı. Doğu illerinde 20 santimi bulan kar ve tipi yüzünden yollar kapandı.

Son birkaç gündür havanın iyiden iyiye soğuduğu ve sağanak yağışın etkili olduğu Doğu illerinde kar yağışı etkisini giderek artırıyor. Birçok bölgede kar ve tipi sebebiyle yollar ulaşıma kapanırken, şehir merkezleri de beyaz örtüye büründü. Van'da gece etkili olan sağanak, yerini kar yağışına bıraktı. Özalp ilçesinde, kar yağışı ve tipi sebebiyle ulaşımda aksamalar meydana geldi. 20 santimetreyi bulan kar yağışı sebebiyle, elektrik telleri de zarar gördü. nbsp;Bitlis merkez, Tatvan ve Hizan ilçelerinde de kar ve tipi sürücülere zor anlar yaşattı. Bitlis-Tatvan karayolunda kışa hazırlıksız yakalanan sürücüler, yolda ilerlemekte güçlük çekti. Kars'ın Arpaçay ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen at yarışları ve cirit gösterilerinde soğuk hava etkili oldu. Gösterilerin ikinci bölümü kar yağışı sebebiyle iptal edildi. Artvin'de ise kar ve tipi sebebiyle yolu ulaşıma kapanan yaylada bulunan çoban ile 250 küçükbaş hayvan AFAD ekiplerince kurtarıldı. Ilgaz Dağları'nda dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sebebiyle yolda buzlanma meydana geldi. Zincirleme trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybederken, 6'sı ağır 16 kişi yaralandı. nbsp;Rize'nin İkizdere ile Erzurum'un İspir ilçesini birbirine bağlayan Ovit Dağı Geçidi ise yoğun kar yağışı yüzünden ulaşıma kapandı.
Kar teslim aldı! Doğu bembeyaz



ÇOCUKLARIN KAR KEYFİ!
Özellikle Doğu'da kar yağışı etkisini gösteriyor… Güne karla uyanan vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde evlerin damında biriken karları temizledi. Çocuklar da uzun bir aranın ardından karla oynamanın tadını çıkardı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...