İstanbul'da oraj etkisi! Meteoroloji, AKOM ve uzmanlar peş peşe uyardı: Çarşamba gününe dikkat

Düzenleyen:
- Güncelleme:
YAŞAM Haberleri

Nisan ayının son günlerinde baharı yaşayan İstanbul için 'oraj' uyarısı verildi. Marmara bölgesinde özellikle İstanbul'da kısa süreli ani sağanakların etkili olabileceğini belirtilirken, uzman isimler yarın öğle saatlerini işaret etti. Peki oraj nedir, oraj soğukları nedir? İşte detaylar...

Son dakika haberi: Nisan ayının son günlerinde baharı tam anlamıyla yaşayan İstanbul'a sağanaklar geri geliyor. Mevsim normallerine ulaşan ve açık geçen hava, yerini ani yağışlara ve gök gürültülü sağanağa bırakacak. Meteoroloji ve AKOM uyarıda bulunurken, Marmara bölgesindeki birçok il de 'oraj'dan etkilenecek.

'ORAJ' İSTANBUL'U VURACAK

Türkiye'ye yeniden giriş yapması beklenen soğuk hava, batıdan başlayarak yurt geneline yayılacak. Sağanak yağışlar ise çarşamba gününden itibaren etkisini hissettirecek. İstanbul'da oraj olarak adlandırılan şimşek, yıldırım, sağanak, gök gürültüsü ve yer yer dolu barındıran hava olayının yaşanabileceğinin uyarısı yapıldı.

ORAJ NEDİR?

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, önümüzdeki üç gün özellikle Marmara bölgesinde şiddetli yağmurların görüleceğini söyledi. Gelen soğuk hava dalgasının şiddetli yağışlara neden olacağını duyuran Çalışkan, "Oraj, birkaç saat bardaktan boşalırcasına gök gürültülerin, yıldırımların ve yer yer doluların oluştuğu bir yağış olarak adlandırılabilir" dedi.

15.00-19.00 ARASINA DİKKAT

Öte yandan yarın öğle saatlerinde Tekirdağ ve Trakya bölgesinde de şiddetli yağışlar beklendiğini duyuran Çalışkan, "İstanbul'da da öğle saatlerinden sonra saat 15.00 ile 19.00 arasında kuvvetli yağış var" dedi.

SICAKLIKLAR DÜŞECEK

Oraj nedeniyle sıcaklıkların da düşeceği belirtilirken, cuma günü İstanbul'da sıcaklıkların 12 derecelere kadar inmesi bekleniyor.  Çalışkan, "İzmir, Ayvalık, Kuzey Ege'de de yarın akşam saatlerinde gece saatleri arası şiddetli gök gürültüsünün olduğu yağışları bekliyoruz. Bu haftayı yağışlı ve biraz soğuk geçiriceğiz. Önümüzdeki haftada kısım kısım yağış olacak" ifadelerini kullandı.

"HAVA BATIDAN BAŞLAYARAK ÜŞÜTECEK"

Öte yandan, meteoroloji konusunda yaptığı paylaşımlarla gündem olan Kerem Ökten, Çarşamba günü beklenen hava durumuna dair paylaşımda bulundu. Ökten, "Çarşamba günü tüm Marmara bölgesinde yaz sağanakları bekleniyor. Özellikle Çanakkale ve Edremit körfezinde su baskını riski var. Çarşamba gecesi hava batıdan başlayarak üşütecek. Önümüzdeki 10 günlük süreçte Bursa, Bilecik, Sakarya, Düzce ve Bolu doyurucu yağışlar alacak" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...