İsmail Yağcı'ya vefa ödülü

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
İsmail Yağcı'ya vefa ödülü

YAŞAM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Geçtiğimiz ay aramızdan ayrılan İsmail Ağabey’in TGRT Belgesel’de yayınlanan programına “Yılın Tarih ve Kültür Programı: Tarihin Belgeseli” ödülü verildi.

Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD) tarafından bu sene 8’incisi verilen Anadolu Medya Ödüllerinin kazananları açıklandı. Geçen ay kaybettiğimiz eski yazarımız Tarihçi İsmail Yağcı’ya da TGRT Belgesel kanalındaki programından dolayı “Yılın Tarih ve Kültür Programı: Tarihin Belgeseli” ödülü verildi.

Merhum İsmail Ağabey’e vefa örneği gösteren derneğin ödül alanlar listesini gazeteciler belirledi. AYD Başkanı Sinan Burhan bu yılki yarışmada, alanında başarılı isimlerin jüri üyelerinin titiz çalışmalarıyla belli olduğunu belirtti.

82 yaşındayken 27 Ağustos günü kaybettiğimiz İsmail Yağcı Ağabey, albay emeklisiydi. Ancak Türkiye onu, tarihi sevdiren adam olarak tanıdı. Anadolu’yu ve ecdadın ayaklarının değdiği coğrafyaları karış karış gezip gördüklerini TGRT ve TGRT Belgesel’de ekranlara getiren İsmail Ağabey, sayısız programa imza atmış; gazetemizde de uzun yıllar “Çınaraltı” köşesinde tarihçi gözüyle yazılar kaleme almıştı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...