İlk hac kafilesi dualarla uğurlandı

/ Kaynak: İHA
İlk hac kafilesi dualarla uğurlandı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Hacı adaylarının ilk kafilesi, Ankara Esenboğa Havaalanı'ndan uğurlandı. Uğurlama sırasında hacı adayları ve aileleri duygusal anlar yaşadı.

Törende dua edildikten sonra konuşmalar yapıldı. Hacı adayları kutsal topraklara kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşarken, ailelerinden ayrılmanın da hüznünü yaşadı. nbsp;
Törende bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, haccın Allah'ın misafiri olarak ve Allah'ın Resulü'ne yapılan bir yolculuk olduğunu belirterek, "Dolayısıyla bu yolculuğa çıkan insanlar, sıradan yolculuklarda olduğu gibi, turistik bir seyahatte olduğu gibi sıradan yolcular değil. Bu yolculuğa çıkan insanlar, Allah Resulü'nün ifadeleri ile gidip gelinceye kadar meleklerin kanatları üzerinde gidip gelmektedirler. Kutlu yolun yolcuları, Allah Resulü'ne yolculuk yapmaktadırlar, İslam tarihine bir yolculuk yapmaktadırlar. Kalplerinin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak, bu yolculuğu hayatlarının miladına dönüştürmektedirler" dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, gerekli bütün hazırlıkları tamamladığını kaydeden Keleş, "Türkiye'den giden hacı adaylarının sayısında da yüzde 20 oranında azaltmaya gidildi. O kardeşlerimizi inşallah önümüzdeki seneye kurasız olarak hacca götüreceğiz. Dolayısıyla o kardeşlerimiz de üzülmesinler" diye konuştu. Törenin sonunda Ankara Müftü Yardımcısı Mehmet Emin Çetin tarafından dua okundu.
Hacı adayları heyecanlı olduklarını belirterek, mutlu olduklarını ifade etti.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...