Türk yatırımcılara Fas'ta iş fırsatı

/ Kaynak: İHA
Türk yatırımcılara Fas'ta iş fırsatı

Ekonomi Haberleri  / İHA

Fas Krallığı İstanbul Başkonsolosu Mohammed Sbihi, "Türk yatırımcılar Afrika pazarına Faslı firmalarla köprü kurarak ulaşabilir" dedi.

İzmir başta olmak üzere; Ege Bölgesi'nin ihracat seviyesinin yükselmesi, Kuzey Afrika ile yapılan ticaret ve ihracatın artması ve Türk işadamlarının daha güvenilir ortamda ticaret yapmalarının sağlanması planlanan konferans öncesinde Hilton Oteli'nde İzmir Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır ile bir araya gelen Fas Krallığı İstanbul Başkonsolosu Mohammed Sbihi basın toplantısı düzenledi. Toplantıda iki ülke arasında tarihi geçmişi olan dostluk ilişkilerinin daha da geliştirilmesi gerektiğini vurgulandı. Ticari ilişkileri geliştirmenin yalnızca konsolosların görevi olmadığını işadamlarının, sivil toplum kuruluşlarının ve basın mensuplarının da üzerlerine ilgili konuda çeşitli görevler düştüğünü açıklayan Mohammed Sbihi, 2004 yılında Türkiye ile aralarında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması kapsamında her iki ülkenin gümrük vergilerinin indirildiğini, vergilerin sıfıra indirilmesi konusunda Türkiye tarafının daha hızlı davrandığını ifade etti. Sbihi; "Her iki taraf da bu ilişkilerden kazanmalı. Türkiye'nin yıllık 1 milyar dolarlık ihracatına karşılık Fas'tan 300 milyon dolarlık ithalat yapıyor. Yılda 700 milyon dolar bizden daha fazla kazanıyorsunuz" diye konuştu.
İzmir Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır da Fas'ın müteahhitlik hizmetleri başta olmak üzere Türk yatırımcılara büyük imkânlar sunduğunu söyledi. Nasır da Fas'ın yatırım amaçlı cazip imkanlar sunan bir ülke olduğunu belirterek; "Fas'da inşaat, otomotiv yedek parça, tarım ürünleri, tarım makineleri alanlarında cazip yatırım alanları var. Fas, yakın gelecekte 1 milyon 600 bin konut yapmayı planlıyor. Devletin yapacağı bu sosyal konut projelerinde Türk müteahhitleri önemli projeler üstlenebilir. 2004-2012 yılları arasında 2 milyar dolarlık iş yapan Türk müteahhitlik firmaları için Fas cazip bir ülke" dedi.


SBİHİ'DEN EXPO YORUMU
Fas Krallığı Başkonsolosu Sbihi, İzmir'in EXPO 2020 adaylığı konusunda Dubai ile rekabetiyle ilgili olarak da; ''İzmir'i mi, Dubai mi destekliyorsunuz sorusu, bir çocuğa annenizi mi babanızı mı daha çok seviyorsunuz? sorusuna benziyor" diye yorumladı.
Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...