Hobi olarak başladı mesleği hâline geldi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Hobi olarak başladı mesleği hâline geldi

YAŞAM Haberleri  / AA

İstanbul ve yurt dışında fabrikaları bulunan iş adamı Nihat Çakıner, hobi olarak başladığı baston yapımını meslek haline dönüştürdü.

Nihat Çakıner (86), yıllar önce eşinin memleketi olan Sakarya’nın Erenler ilçesi Kayalar Memduhiye Mahallesi’ne ev yaptırdı. İstanbul’un stresinden kurtulmak için ara sıra buraya gelen Çakıner, doğa yürüyüşü için kendisine yürüyüş bastonu yapmaya karar verdi. Eline geçen demir parçasını sanayide işleterek bastona dönüştüren Çakıner, bastonun aynısından arkadaşlarına da hediye olarak yaptırdı. Etrafındakilerin de istekte bulunması üzerine kurduğu küçük atölyede baston yapmaya başlayan Çakıner, fabrikasından daha çok burada vakit geçiriyor. Ağaç işlemesindeki kabiliyetini fark ederek “Benim fabrikam burası” diyen Çakıner, rüyasında gördüğü motifleri sabah atölyesinde yeni yaptığı bastonlara uyguluyor. Evinin alt katındaki atölyede ilerleyen yaşına rağmen üretime devam eden Çakıner, nakkaş hassasiyetiyle işlediği 700’e yakın saat, ışık, ağızlık, bıçak, pusula ve radyo özelliği bulunan bastonlarını satışa sunuyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...