Hastalığına çare bulunamayan Yunus bebek tedavi için Türkiye’ye getirildi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Hastalığına çare bulunamayan Yunus bebek tedavi için Türkiye’ye getirildi

YAŞAM Haberleri  / İHA

Hollanda’da hastalığına çare bulunamayan Yunus bebeğin annesi “yaşamına son verelim” teklifini reddederek Türkiye’den ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım istedi. Fas asıllı Yunus bebek ambulans uçakla Ankara’ya getirilerek tedavi altına alındı.

Hollanda’da yaşayan 2 aylık Fas asıllı Yunus bebek tedavisi bulunamayan bir hastalığa yakalandı.  Yunus bebeğin annesi “isterseniz yaşamına son verelim” teklifini reddederek sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımla, Türkiye’den ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istemişti. Türkiye acılı annenin yardım teklifini geri çevirmedi ve Yunus bebeği ülkeye getirmek için Hollanda’ya ambulans uçak yolladı. Yunus bebek Sağlık Bakanlığı’na ait uçak ambulansla 12-13 saat süren yolculuğun ardından gece saat 01.00’da Ankara Esenboğa Havalimanına indi.

Hastalığına çare bulunamayan Yunus bebek tedavi için Türkiye’ye getirildi

AMBULANS UÇAKLA TÜRKİYE’YE GETİRİLDİ

Yunus bebekle birlikte anne Zeynep ve baba Yusuf Rahou’da uçak ambulansla Türkiye’ye geldi. Yunus bebek sağlık çalışanları tarafından Ankara Şehir Hastanesi yoğun bakım servisine sevk edildi. Yunus bebeğin tedavisinden sorumlu doktor Okan Erol, ise tedavi ve  bebeğin son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Doktor Erol’un açıklamaları şöyle:

Hastalığına çare bulunamayan Yunus bebek tedavi için Türkiye’ye getirildi

Doktor Erol

HASTANEDE TEDAVİSİ SÜRÜYOR

“Bebekte Primer silier diskinezi denilen bir nadir hastalık var. Hastayı hastanede teslim aldık. Uçakla da buraya naklettik. Yol boyunca hasta stabildi, aldığımız şartlarda aynı şekilde kara ambulansına teslim ettik, hastaneye tedavi için gitti. Üç kişilik ekiple gittik; bir doktor, 2 sağlık personeli. Oradan bebek, anne ve babasıyla birlikte ülkemize geldik. Birtakım tetkikleri, bir tanısı var. O tanı üzerinde hastanede gerekli tedavisi devam edecektir”

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...