Göktaşında büyük gizem! 8 yıl sonra aynı gün, aynı yerde...

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Göktaşında büyük gizem! 8 yıl sonra aynı gün, aynı yerde...

YAŞAM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Türkiye'nin özellikle doğu ve güneydoğu bölgelerinde yaşayanlar 2 Eylül akşamı gökyüzünde görülen parlak ışık ve düşen meteor ile heyecanlandı. Bingöl'de yaşayan bir vatandaş ise çatıdan gelen sesle paniğe kapıldı. Vatandaş, bahçede göktaşına benzer bir cisim bulurken, bu olay 8 yıl önce aynı kentte yaşananları hatırlattı.

Türkiye'nin birçok noktasında 2 Eylül akşamı görülen ve göktaşı olduğu iddia edilen cisim, büyük heyecana neden oldu. Özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu illerinde cep telefonu ve güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde göktaşı olduğu değerlendirilen cismin düşme anı anbean kaydedildi. Cismin düştüğü anda ise resmen gecenin gündüze döndüğü görüldü.

Cismin gökyüzünde ilerlediği anlar Gaziantep, Diyarbakır, Malatya, Elazığ ve Şanlıurfa başta olmak üzere çevre illerde de görülürken, göktaşının Bingöl'e düştüğü iddia edildi.

"EVİN ÇATISINA DÜŞTÜ" İDDİASI

Saat 20.30 sıralarında Bingöl merkeze bağlı bir mahallede evin önce çatısına ardından da bahçesine düşen cisim, hane sakinlerini heyecanlandırdı. Cismin bir parçasını incelemek üzere ilgili birimlere vereceklerini belirten vatandaş, değerli olmasını ümit ettiklerini söyledi.

O geceyi anlatan vatandaş, ''2 Eylül akşamı dışardaydım, saat 20.00-20.30 arası birden gökyüzü aydınlandı. Başta deprem oldu sandık. Ondan sonra çatıdan bir ses geldi ve bahçenin içine bir şey düştü. Bakmak istedik ve göktaşına benzer bir taş bulduk. İçeri getirdik ve dayıma verdik. O da incelemek için götürdü, inşallah göktaşı ve değerli bir şeydir'' diye konuştu.

Göktaşında büyük gizem! 8 yıl sonra aynı gün, aynı yerde...

8 SENE ÖNCE DE AYNI GÜN DÜŞMÜŞTÜ

Bingöl merkeze bağlı Sarıçiçek köyüne 2 Eylül 2015'te meteor parçalarının düşmesinin ardından vatandaşlar bölgede göktaşı aramış, hatta bazıları buldukları meteor parçalarını yabancılara satarak para kazanmıştı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...