Memur-Sen Başkanı Yalçın'dan zam oranı çıkışı: Memur maaşını enflasyon belirleyecek

Düzenleyen: / Kaynak: türkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Memur-Sen Başkanı Yalçın'dan zam oranı çıkışı: Memur maaşını enflasyon belirleyecek

Ekonomi Haberleri  / türkiyegazetesi.com.tr

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan hakem kurulu tarafından belirlenen toplu sözleşme zam oranına ilişkin dikkat çeken çıkış geldi. Hükümetin haklı çıkmasını umduklarını söyleyen Yalçın, "Memur maaşını enflasyon belirleyecek" dedi.

Memur ve memur emeklisinin 2024 ve 2025 yıllarında alacağı zam oranlarını belirleyecek 7. Dönem Toplu sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı. Hakem Kurulu, memur ve emeklilerin zam oranını netleştirdi. Karar dün Resmi Gazete'de yayımlanarak resmileşti. Bugün ise memurlar ve emeklilerin yıl sonunda alacağı toplu sözleşme zammının yanı sıra iki aylık enflasyon farkı da belli oldu.

TEMENNİMİZ HÜKÜMETİN HAKLI ÇIKMASI

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının ardından Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan dikkat çeken açıklama geldi. Enflasyonun artmaya, alım gücünün ise düşmeye devam ettiğini vurgulayan Yalçın, temennilerinin hükümetin haklı çıkarak enflasyonun yüzde 25'i geçmemesi olduğunu belirtti.

Sosyal medya hesabı üzerinden payaşım yapan Yalçın, "Aksi takdirde, maaş/ücret artışlarını asıl belirleyecek olan “enflasyon farkı” olacaktır. Enflasyon farkı ise kayıpları telafi, alım gücünü tedavi etmeyecektir." dedi.

https://twitter.com/_aliyalcin_/status/1698599127829852500

MEMUR VE EMEKLİ İÇİN İKİ AYLIK ZAM ORANI NETLEŞTİ

Temmuz ayında aylık bazda enflasyonun yüzde 9.49 çıkmasıyla, memur ve memur emeklisi için ilk aydan yüzde 3.29 enflasyon farkı oluşmuştu. Ağustos ayı rakamlarıyla SGK ve Bağ-Kur emeklisinin 2 aylık kesinleşen zam oranı yüzde 19,44 oldu. Memur ve memur emeklisi ise yüzde 15’lik toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı ile yüzde 28,44’lük artışı şimdiden cebine koydu.

Kesin fark için Ağustos'un yanı sıra gelecek 4 ayın daha enflasyon verisinin belli olması gerekecek. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: türkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...