Gerçeği aratmayan oyuncak bebekler

Gerçeği aratmayan oyuncak bebekler

YAŞAM Haberleri

Fransa'da Laurence Ruet isimli sanatçı canlı gibi görünen oyuncak bebekler imal ediyor. Yüz ifadeleri o kadar gerçekçi ki, bebekler sanki yaşıyormuş gibi görünüyor.

Her bir bebeğin imali, titiz bir çalışmayla Ruet'in 2 haftasına mal oluyor. Bebeklerin her biri 450 ila 1.350 euro arasında değişen fiyattan satılıyor. Bebekler şekil verilebilir polimer reçineden yapılıyor ve seramikteki gibi pişiriliyor. Uzuvlar ve yüz, akrilik boyayla boyanıyor. nbsp;

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Ruet, kabaca şekil verildikten sonra bebeklere ince bir işçilikle gerçekçi yüz ifadeleri vermeye çalışıyor. Gözler için cam, saçlar için ise tiftik ya da gerçek saç kullanılıyor. Bittikten sonra bebeklerin gözleri ışıl ışıl parlıyor gibi görünüyor. Ruet, bebeklerin kıyafetlerini de büyük bir dikkatle seçiyor.
Fransız sanatçı, "Benim gayem bebeklere bir his vermektir. Bebeklere mahcup, şaşırmış, mutlu ifadeler verme konusunda çok hassasım" dedi.
Oyuncak bebeklerin boyları da 20 santimden 55 santime kadar değişiyor. Dijon'da yaşayan Ruet, her sene sadece sınırlı sayıda bebek imal ediyor.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...