Bebeklerin solunumu çorapla takip edilecek

Bebeklerin solunumu çorapla takip edilecek

YAŞAM Haberleri

Beşikte yatan çocuklarının ne halde olduğu çoğu anne ve babanın endişeli geceler geçirmesine yol açar. Yeni geliştirilen bir çorapla anne-babaların bu sıkıntısına son verilecek.

ABD'de Utah'taki Brigham Üniversitesi'ndeki bir ekip, çorap şeklinde bir monitör geliştirdi. Monitörle bebeğin kalp atış hızı ve kandaki oksijen seviyesi görülebiliyor. Monitör, çocuğun solunumunda ya da kalp atışında bir problem olduğunda anne-babayı akıllı telefonlarından uyarıyor. Jacob Colvin ve 5 arkadaşı tarafından geliştirilen cihazın, Ani Bebek Ölümü Sendromu vakalarını önemli ölçüde azaltması bekleniyor. ABD'de her sene en az 2.500 bebek bu sendromdan ölüyor. Kendisi de 2 çocuk babası olan Colvin, "Ümidimiz, çok geç olmadan anne-babalara harekete geçerek sıkıntıya müdahale etme imkânı vermek" dedi.
Prototipi üretilen Owlet Baby Monitor isimli cihaz, Yılın Kâşif Öğrencisi yarışmasında birinci geldi ve 6 bin dolar ödül kazandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...