Gaza basanlar 700 lira ödeyecek

Gaza basanlar 700 lira ödeyecek
YAŞAM Haberleri

Emniyet Genel Müdürlüğü, hız sınırını yüzde 50 ve üstü oranda aşan sürücülere verilen para cezasını artırıyor.

Aşırı hızlı gidenin cebi yanacak. Trafik kazalarının azalması için Emniyet Genel Müdürlüğü sert tedbirler almaya başlıyor. Radara giren sürücü hız sınırını yüzde 50 oranında geçmişse 700 lira para cezasına çarptırılacak. Daha önce alınan tedbirlerle ölümlü trafik kazalarını yüzde 8.3 oranında azaltmayı başaran Emniyet Genel Müdürlüğü hazırladığı yeni düzenleme ile bu sayıyı daha da aşağıya çekmek istiyor. Uygulama ile ceza sistemini üçlü kademeye çekmeyi hedeflelyen Emniyet, limit aşımına uyguladığı para cezalarını da orantılı olarak artıracak. En yüksek para cezası ise 700 lira olacak.EMNİYET KEMERİNİ TAKMIYORUZ nbsp;
Sürücü ve ön koltukta oturan kişilerin emniyet kemeri takıp takmadığını araştıran Sağlık Bakanlığı, 2012'nin verilerini açıkladı. Şehir içi trafikte ön koltuktakilerin yüzde 91.2'si, arka koltuktakiler ise yüzde 91.2'si emniyet kemeri takmıyor. Şehirlerarası yolculuğa çıkanların yüzde 39.7'si ön koltukta, yüzde 49.6'sı ise arka koltukta emniyet kemeri takıyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...