'Adın'ı kalbime yazdım, Avrupa'da fırtına gibi

'Adın'ı kalbime yazdım, Avrupa'da fırtına gibi
SPOR Haberleri

Trabzonspor, UEFA Avupa Ligi maçında Kıbrıs Rum Kesimi'nden Apolon'u Olcan Adın'ın 3 golü ve Soner'e asistiyle geçti.

Trabzonspor gruba eylül ayında deplasmandaki Apollon zaferiyle üç puanlı, prestijli, moralli başlamıştı. Dün de aynı Apollon önündeki 'Olcan Adın mühürlü' galibiyetiyle gruptan çıkmayı resmileştirdi. Bu iki zafer arasına iki galibiyet bir de beraberlik sıkıştıran temsilcimiz 13 puanla J Grubu zirvesindeki yerini korudu. Bordo-mavililer 12 Aralık'ta Lazio'yla deplasmanda grubu lider bitirmek için kapışacak son maçta. Karadeniz Fırtınası sakin, kontrollü girdi maça. Usta ve kaliteli ayaklarıyla pozisyon bulacaktı elbette. Nitekim iki dakikada oldu bitti her şey. 23'te Malouda ortaladı Olcan penaltı noktası yakınlarından yapıştırdı kafayı: 1-0. Ardından aynı Olcan, Henrique ile ver-kaça girdi; topu tekrar alıp altı pasa çıkardı, Soner tamamladı: 2-0. Apollon ne olup bittiğini anlamadı bile. İkinci yarıda da ilk 45'teki görünümdeydi Trabzonspor. Topu ayağında tutup ani dikine toplarla defans arkasına adam kaçırmaya çalıştı Akçay'ın talebeleri. Ve tribünlerin 'geleneksel şov dakikası 61'de Kadir Keleş, Olcan'ı kaçırdı defans arkasına; o da 90'a astı topu: 3-0. Sonrasında belirgin bir rehavet görülür oldu temsilcimizde. 64. dakikadaki kornerde Charalambous'un kafa vuruşunda Onur kediye döndü adeta. 68. dakika Apollon'un uyarı golü geldi. Vasiliou'nun ortasında Abraham kafasını kullandı: 3-1. 78'deki Sangoy'un vuruşunda Onur golü önledi; al sana bir uyarı daha. Ardından Kadir Abraham'ı on sekizde düşürünce Apollon penaltı kazandı. Sangoy Onur'u sağından avladı; şimdi kırmızı alarm zamanıydı: 3-2. Lazio maçındaki gibi farkın rehavetine kapılan Trabzon bir anda işi tehlikeli boyutlara getirdi. Neyse ki Olcan vardı dün gece sahada; 82'de frikikten 'öyle yağma yok' dercesine köşeye bıraktı meşin yuvarlağı: 4-2. Ömer Çetin Engin/TÜRKİYE GAZETESİ


HAT-TRİCK YAPAN İLK OYUNCU OLDU
Olcan kulüp tarihine geçti
Dün gece H.Avni Aker Stadı'nda Olcan Adın resitali vardı. 3 gol atıp, bir de asist yapan başarılı futbolcu adını kulüp tarihine altın harflerle yazdırdı. Hat-trick yapan Olcan bordo-mavili kulübün tarihinde bir Avrupa maçında 3 gol atma başarısı gösteren ilk oyuncu unvanını elde etti. Başarılı futbolcu ayrıca Avrupa kupalarında Hakan Şükür, Burak Yılmaz ve Tuncay Şanlı ile birlikte hat-trick yapan 4. Türk oyuncu oldu. Olcan maç sonrası, "Güzel bir galibiyet, benim de üç gol atmam ödülümüz oldu. İyi mücadele ediyoruz. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Lige de gereken önemi verip seri galibiyetler alacağız" açıklaması yaptı.

Bileği bükülmez Akçay
Trabzonspor Teknik Direktörü M.Reşit Akçay kariyerinde ilk defa Süper Lig takımı çalıştırmasına rağmen büyük bir başarıya imza attı. Antrenörlük tarihinde ilk Avrupa deneyimine de bu sezon başlayan bordo-mavili takımın teknik direktörü, UEFA'da takımın başında çıktığı 11 maçta 9 galibiyet, 2 beraberlik yaşadı ve hiç mağlup olmadı. Trabzonspor'u bitime bir maç kala UEFA'da gruplardan da çıkaran Akçay maç sonrası, "Müsabaka hem bizim hem de kulübümüz açımızdan çok önemliydi. Alnımızın akıyla kazanmış olmak insana gurur veriyor. İyi hazırlanmıştık. İkinci yarı 10 dakikalık bir uyku dönemimiz var. Bu bizi biraz tedirgin ediyor. Galibiyet hem bize hem de ülkemize hayırlı olsun" derken son maç için de, "Kendi sahasında Lazio daha favori gibi gözüküyor. Ama biz de deplasmanda başarılı bir takımız. Lazio için kolay olmayacak, elimizden geleni yapacağız" sözlerini kullandı.


nbsp;'Adın'ı kalbime yazdım, Avrupa'da fırtına gibi
AVRUPA'DA FIRTINA GİBİ
Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Macaristan'ın Videoton takımı ile iki maçta da 0-0 berabere kalan ve seri penaltılar sonucu elenen Trabzonspor, bu sezon Avrupa kupalarında adeta fırtına gibi esiyor. Temsilcimiz tarihinde ilk defa mücadele ettiği UEFA Avrupa Ligi gruplarından çıkmayı bitime bir maç kala garantileyerek tarihi bir başarıya imza attı. Avrupa'da çıktığı maçlarda dün geceye kadar bu sezon 10 maçta 8 galibiyet, 2 de beraberliği bulunan bordo-mavililer, Apollon Limassol karşısında 9. galibiyetini elde etti. Deplasmanlarda elde ettiği üst üste 5 galibiyetle Avrupa maçlarında deplasmanda üst üste en fazla galibiyet alan Türk takımı unvanının sahibi olan bordo-mavililer, dün geceki galibiyetle yenilmezliğini 13 maça çıkardı. Bu kulvarda 643 gündür mağlup olmayan Trabzonspor Avrupa'da en son 2011-12 sezonunda 23 Şubat 2012 tarihinde PSV Eindhoven takımına deplasmanında 4-1 yenilmişti. Trabzonspor ayrıca Avrupa Ligi gruplarında en çok puan toplayan takım olmaya da çok yaklaştı. Fenerbahçe 2009-10 sezonunda Avrupa Ligi'nde 15 puan toplayıp grubunu lider bitirmişti. Apollon Limassol galibiyetiyle 13 puana ulaşan bordo-mavililer Lazio'yu da yenerse 16 puan toplayıp Fenerbahçe'yi geçmiş olacak. nbsp;
Yoğun güvenlik önlemleri
Trabzonspor ile Apollon Limassol karşılaşması için olağanüstü güvenlik tedbirleri alındı. Stada kesici delici alet, meşale ve alkollü şahısların alınmaması konusunda ekipler çok sıkı bir şekilde uyarılırken, polis stada gelen taraftarları sıkı bir aramadan geçirdi. Kapılar saat 18.00'de açılırken, bileti olmayanlar stat çevresine sokulmadı. nbsp;


Sevilla Onur'u istiyor
Trabzonspor'un başarılı kalecisi Onur Kıvrak'a İspanya'nın Sevilla takımı göz koydu. Sevilla'nın sportif direktörü Ramon Verdejo, "Onur'un alınması için Unai Emery olumlu rapor verdi. Gerekeni yapacağız" dedi. İspanyol ekibinin devre arasında Trabzonspor'un kapısını resmen çalacağı belirtildi. Onur'un 2016'ya kadar sözleşmesi bulunuyor.

HACIOSMANOĞLU: LİDER BİTİRMELİYİZ
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu maç sonrası, "İtalya'dan da galibiyetle dönerek grubu lider olarak tamamlamak istiyoruz. Ara transferde de eksik olan yönlerimizi tamamlamayı düşünüyoruz. 3-0'ın verdiği rahatlıktan dolayı iki gol yedik. 3-2 olunca acaba Lazio maçı olur mu diye bir şey düşünmedik; zaten 4-2 kazandık. İstediğimiz sonuç buydu. Farklı sonuçlar önemli değil" açıklaması yaptı.

Soner çok mutlu
Soner Aydoğdu maç sonrası, "Bu sezon ilk golümü attım, çok mutlu oldum. Bu golü atabilmek için çok sabrettim" ifadelerini kullanırken golden sonra topu formasının altına sokma sebebini izah ederek, "Eşim 4 aylık hamile. Allah izin verirse bir çocuğumuz olacak. Golü onlara hediye etmek istedim" dedi.

H.Avni Aker'de bayrak şovu
Kıbrıs Rum Kesimi'nde oynanan ilk maçta yaşanan bayrak krizi yüzünden yaşanan gerilime UEFA el koydu. UEFA'nın kararı gereği Avni Aker'deki maçta Türk ve Kıbrıs Rum Kesimi bayrakları göndere çekilmedi. Trabzonspor ve Apollon Limassol kulüplerinin bayrağı ise bayrak direğine asıldı. Trabzonspor Yönetimi de maça gelen bütün taraftarlara Türk bayrağı dağıttı. Bordo-mavili taraftarlar 90 dakika boyunca Türk bayraklarını sallayarak takımlarını destekledi.

Lazio zorlanmadı
İtalyan devi Lazio'nun, Trabzonspor'u takibi devam ediyor. Deplasmanda henüz puan alamayan Legia Varşova'yı 2-0 mağlup eden Lazio, J Grubu'nda 2. sıradaki yerini sağlamlaştırdı. Karşılaşma başlar başlamaz oyuna ağırlığını koyan Roma ekibi, zayıf rakibini kendi yarı sahasına hapsetti. Baskılı futbolunun karşılığını Perea'nın 24'üncü dakikada attığı golle alan İtalyanlar, ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. İkinci yarıda daha kontrollü bir oyun ortaya koyan Lazio, gelişen kontraatak sonucu Anderson'un golüyle farkı ikiyi çıkardı ve 2-0'lık skorla Polonya'dan 3 puanla ayrıldı.

nbsp;'Adın'ı kalbime yazdım, Avrupa'da fırtına gibi


nbsp;'Adın'ı kalbime yazdım, Avrupa'da fırtına gibi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...