Evdeki çöpler öğrencilere burs oluyor

Düzenleyen:
Evdeki çöpler öğrencilere  burs oluyor

YAŞAM Haberleri

Muratpaşa Belediyesi, ambalaj atıklarının geri dönüşümüne destek konusunda, ‘Atma, biriktir, kazanalım’ sloganıyla ‘Çevreci Komşu Kart’ uygulaması başlattı.

Halime Gürbüz ANTALYA
Atıkların yerinde ayrıştırılması ve ödül sistemi bakımından Türkiye’de bir ilk olan uygulamayla hanımlar evdeki çöplerini ete, süte, ekmeğe, sinema biletine, hatta okuyan çocukları için bursa dahi dönüştürebilecek.  Projeyle, kullanılmayan veya atıl durumdaki, plastik, cam, metal ve kâğıt gibi atıklar, evlerden teslim alınarak geri dönüşüme kazandırılıyor. Sürdürülebilir çevre amacıyla, evlerde ayrıştırılan ambalaj atıkları, her hanede kadının adına hazırlanan, ‘Çevreci Komşu Kart’ta puana dönüşüyor. 
Kartlara yüklenen puanlarla mahallerde anlaşmalı, her biri Antalya markası olan 15 marketten ekmek, süt, gazete, yumurta, deterjan gibi temel ihtiyaç maddeleriyle çocuklar için oyuncak, çikolata, kırtasiye alınabiliyor. Çevreci Komşu Kart’ta bulunan puanlarla tütün, tütün mamulleri ve alkollü içecek alışverişi yapılamıyor. Aynı zamanda komşu puanlarla anlaşmalı bir sinema salonundan bilet alınabilirken puanlar üniversite öğrencilerine sağlanan eğitim bursu için de kullanılabiliyor. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...