Altı asırlık Osmanlı camii harap hâlde

Düzenleyen:
Altı asırlık Osmanlı camii  harap hâlde

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Makedonya’da kullanılamaz hâle gelen Pirlepe şehrindeki altı asırlık Çarşı Camii, yıllardır restore edilip ibadete açılacağı günü bekliyor.

2001’de Arnavut ve Makedonlar arasında yaşanan çatışmalarda, Kalkandelen’e giden askerî konvoya saldırılmış; Pirlepe ve civarından 10 asker hayatını kaybetmişti. Şehirdeki Makedonlar da bu olaya Çarşı Camii’ni yakarak karşılık vermişti. Olayın üzerinden yıllar geçse de onarımı için somut adım atılmayan tarihî caminin eski ihtişamlı görünümüne ne zaman kavuşacağı hâlâ belirsiz. Ülkeyi etkisi altına alan siyasi kriz bu yönde çalışmaların yapılmasını zora soktu. Kısmen duvarları ayakta duran, minaresi kırık olan camide madde bağımlıları ve hayvanlara bile rastlanıyor. Pirlepe Müftüsü Şefket İmerovski “Başta Türkiye olmak üzere, imkânı olan herkese yardım çağrısında bulunuyorum’’ dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...