Çocuklarınızla yatağınızı ayırın

Çocuklarınızla yatağınızı ayırın

YAŞAM Haberleri

Uzmanlar annelere “Doğduktan sonraki ilk günlerde bile kendinize yakın ama yatağınızı ayrı tutun” dediği çocuklarla birlikte uyumaması gerektiğini söylüyor...

CANAN ERASLAN

Sağlıklı bireylerin yetişmesi için bebeklikten itibaren çok dikkatli davranılması, çocuğun gelişimindeki her adıma özen gösterilmesi gerektiği ifade ediliyor. Pedagog Canan Şimşek Karabulut, geçtiğimiz günlerde bir seminerde onlarca anneye hitap etti ve doğru bilinen yanlışlarla yanlış olduğunu bile bile yapılan hatalar hakkında bilgiler verdi.
Türk annesinin çocuğuna gösterdiği sevgi ve özenin başka hiçbir ülkesinde olmadığını söyleyen Karabulut, daha bebeklikten itibaren uyulması gereken kurallarla, çocukların sağlıklı bir birey olmasındaki öneminden söz etti ve annelere “Çocuklarınızla yatağınızı ayırın” dedi. Aksi hâlde çocuklarda kişilik bozuklukları ortaya çıkıyor. Anne ve babasıyla uyuyan çocukların, daha sonra tek başına yatmaktan genellikle korktuğu, büyüdüğünde de anne ve babasına bağımlı çocuklar olarak yetiştiğinin bir gerçek olduğunu söyleyen Karabulut, şu uyarılarda bulunuyor:  Anne ve babayla uyumak çocuklarda gece korkusu ve kaygı bozukluğunun yanı sıra ileri yaşlarda otorite ve kural tanımazlık, dikkat eksikliği, öğrenme bozukluğu, öz güven kaybı ve anne babayı model olarak almaktan vazgeçmeye sebep olabilir. Çocuk, doğduğu ilk günden itibaren anneye yakın ama kendi beşiğinde, yatağında uyumalı. Bu hem bedensel hem ruhsal olarak doğru bir yetiştirme tarzıdır.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...