Burası adliye değil AVM olur, hakim de isyan etti

Burası adliye değil AVM olur, hakim de isyan etti

YAŞAM Haberleri

Sanıkların adliye binasını övmeleri üzerine hakim, 'Ama biz kayboluyoruz burada. Adliye değil AVM olarak kullanılabilir' dedi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, "Dünyanın en büyük adliye sarayı" olarak bilen Anadolu Adalet Sarayı'nın inşaatında eksiklikler bulunduğu iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, 7 kişinin "edimin ifasına fesat karıştırma" suçunu işledikleri gerekçesiyle, 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanmasına başlandı. Davanın ilk duruşmasına tutuksuz yargılanan sanıklar katıldı. Duruşmada ifade veren ve suça konu inşaatın mühendisi olarak görev yaptığını belirten sanıklardan biri, "Kusurlar phrojeden kaynaklanıyor. Ancak her inşaatta olduğu gibi burası da kullandıkça eskiyor" dedi. Bunun üzerine Hakim Remzi Özdemir, "Eskiyor mu? Kullandıkça eksiklikler mi ortaya çıkıyor" diye sordu. Sanık Tolu, kesin kabule kadar eksikliklerin tamamlanacağını belirtti. Hakim Özdemir ise "Eksik imalat tamamlanabilir mi? Öyle şey mi olur" dedi. Sanığın mimariyi övmesi üzerine de bu sefer Hakim Özdemir, "Biz adliyede kayboluyoruz. Yanlış asansöre bindiğimizde yanlış katta kendimizi buluyoruz. Adliye olarak değil ama alışveriş merkezi olarak kullanılabilir burası. Mimari açıdan baktığınızda çok zor ve güzel bir proje ama adliyenin de kendine göre ihtiyaçları var" dedi. nbsp;

TAVANINDAN YAĞMUR SUYU AKIYOR
İnşaatı sırasında olayların yaşandığı, hizmete girdikten sonra yangın tehlikesi de dahil birçok badireler atlatan Anadolu Adalet Sarayı, yeniden gündeme oturdu. Yağmur yağdığında tavanından sular sızan Adalet Sarayı'nın tam mânâsıyla bitirilmeden hizmete sokulduğu iddianemede yer aldı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...