Bimeks, hızlı büyümek için 2'nci yabancıyı aldı

Bimeks, hızlı büyümek için 2'nci yabancıyı aldı

Ekonomi Haberleri

Geçtiğimiz ay Electro World'ü 6 milyon liraya satın alan Bimeks, dün de 28 mağazası bulunan Fransa merkezli Darty'nin Türkiye zincirini bünyesine kattı

Türkiye'deki yabancı elektronik perakende zincirlerinden biri daha yerli rakiplerinden birine satıldı. 2007 yılında Türkiye'de ilk mağazasını açan Fransız elektronik şirketi Darty'nin Türkiye'deki 28 mağazası Bimeks'in oldu. Mağazaları, stokları, demirbaşları ve personeliyle birlikte Bimeks'e devredilecek olan Darty, Türkiye pazarına giren ilk yabancı teknoloji zinciri olarak biliniyordu. Bimeks, geçtiğimiz günlerde ise Electro World'ün 22 farklı ildeki 14 büyük mağazası ile 18 franchise mağazasını bünyesine katmıştı. Bu satın alma ile birlikte, Türkiye'ye peş peşe giren yabancı teknoloji market zincirlerinin, aynı hızla çıkışları dikkat çekti. Yabancı teknoloji marketleri arasında Türkiye pazarına ilk giren zincir Darty olmuş, onu ABD'li Best Buy, Alman Media Markt ve Saturn, İngiliz Electro World ve Alman EP Center takip etmişti. Türkiye'den ilk çıkan zincir EP Center oldu. Ardından pazardan çekilen Best Buy, hisselerini Teknosa'ya devretti. Media Saturn grubu ise Saturn mağazalarını Media Markt bünyesine katarak Türkiye'deki operasyonlarına devam etme kararı aldı. Böylece Türkiye'deki yabancı elektronik zincir mağazaları arasında sadece Media Markt kalmış oluyor. nbsp;Hisseleri Bimeks tarafından devralınan Electro World'ün yüzde 40 ortağı olan Esas Holding, hisselerini şirketin çoğunluğuna sahip olan Dixons Retail'e devretmiş, Dixons Retail de Electro World'ün hisselerinin yüzde 100'ünü Bimeks'e 6 milyon TL'ye satmıştı. Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, geçtiğimiz aylarda yaptığı bir açıklamada, "teknoloji perakende sektöründe yabancı sermayeli şirketlerin çekilmek isteyeceklerini" belirterek "Bimeks olarak bu konsolidasyon sürecinde aktif olacağız ve yeni şirketler satın alarak inorganik büyüme hedefimizi gerçekleştireceğiz" demişti.

137 MAĞAZAYA ULAŞACAK

Türkiye'de 1990 yılında kurulan, Electro World'ü 31 Ekim'de devralarak 49 şehirde 109 mağazaya ulaşan Bimeks, 14 şehirde 28 mağaza ile faaliyet gösteren Darty'yi bünyesine kattı. Gerekli onaylar tamamlandığında Bimeks 137 mağazaya ulaşacak.


Murat Akgiray: nbsp;Hedef, ciroyu yüzde 100 büyütmek
İngiliz perakende devi Dixons'ın Türkiye'de Electro World markasıyla faaliyet gösteren mağazalarını devralan Bimeks'in mağaza sayısı 109'a, satış alanı 93 bin metrekareye ulaşmıştı. 49 şehirde faaliyet gösteren Bimeks'in, yüzde 8-9 aralığında olan pazar payının, Darty'nin de eklenmesiyle yüzde 20 civarına yükselmesi bekleniyor. 2 aylık Electro World katkısıyla yılı 670-700 milyon lira ciro ile kapatmayı hedefleyen şirket, cirosunu yüzde 100 büyütmeyi hedefliyor. Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, Bimeks'in iş modeline ve çoklu kanal stratejisine uyan bir şirket olduğu için Darty'ye talip olduklarını belirterek, "Darty beyaz eşya ve ev ürünlerinde iddialı. Bimeks'e bu ürün kategorilerinde değer katacak. Eletro World'ün ardından Darty'nin de bünyemize katılması, gelecek hedeflerimize ulaşmamız için bizi daha güçlü kılacak" dedi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...