Bu üzüm salkımı 65 santim, tam 13 kilo

/ Kaynak: AA
Bu üzüm salkımı  65 santim, tam 13 kilo

YAŞAM Haberleri  / AA

Manisa'da bir üreticinin bağında yetişen, 65 santimetre boyunda ve 13 kilogram ağırlığındaki üzüm salkımı, görenleri şaşırttı.

Merkeze bağlı Muradiye beldesi Göksu mevkisinde Nazif Kaçire'ye (57) ait bağda, 65 santimetre boyunda ve 13 kilogram ağırlığında üzüm salkımı yetişti. Kaçıre gazetecilere yaptığı açıklamada büyük boydaki üzüm salkımını fark eden kesim işçilerinin kendisine haber verdiğini, salkımı ölçtüklerinde ise 65 santimetre, 13 kilogram geldiğini söyledi. Kaçıre, çocukluğundan bu yana üzüm üreticiliği yaptığını, ilk kez bu kadar büyük üzüm salkımı gördüğünü ifade etti. Zamanında ilaçlama ve bakımın önemine dikkati çeken ?Manisa Ziraat Odası başkanı Nuri Sorman ise bu boy ve ağırlıkta salkımın yetiştirilmesinin nadir olduğunu, eğitim ve teknolojinin getirdiği imkanlar sayesinde çiftçinin üretimi bilinçli yaptığını belirtti.


YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...