Konya'nın yeni stadı UEFA standartlarında değil mi

/ Kaynak: CHA
Konya'nın yeni stadı UEFA standartlarında değil mi

SPOR Haberleri  / CHA

Konya'da Ekim 2012'de temeli atılan ve futbol topu tasarımıyla ilgi odağı olan yeni stadyum projesinin, UEFA standartlarına uygun olmadığı ileri sürüldü.

Stadyum inşaatını yapanGintaş AŞ'nin Konya Koordinatörü Mahmut Macit, stadyum projesinin kamuoyuna duyurulduğu gibi UEFA standartlarına uygun olmadığını iddia etti. Macit, Konya'nın plakasından esinlenerek 42 bin kişi kapasiteli yapılacağı açıklanan projenin aslında 36 bin kişi kapasiteli olduğunu söyledi. İnşaatı üstlenen Gintaş İnşaat AŞ ile Konya Büyükşehir Belediyesi arasında yaşanan pürüzler nedeniyle yapımı bir süre geciken ve daha sonra belediye tarafından ihalesi tek taraflı feshedilen firma, bügün şantiyeden zabıta eşliğinde çıkarıldı. Yeni Konya Stadı'nın temelini Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç birlikte atmıştı. Çok sayıda zabıta ve polis memuru bugün Gintaş AŞ çalışanlarını şantiye alanından çıkarmak için inşaat alanına geldi. Yaşananlar hakkında gazetecilere açıklama yapan Gintaş AŞ Konya Koordinatörü Mahmut Macit, zabıtanın kanunsuz bir şekilde kendilerini çıkarmak istediğini, yapılacak işlem hakkında tutanak tutmayı kabul etmediğini dile getirdi. nbsp;Şantiye alanında firmanın 4-5 milyon TL değerinde malzemesi olduğunu ve bunun için tutanak tutulmasını istediklerini dile getiren Macit, zabıtanın bunu kabul etmediğini açıkladı. Kısa süre önce belediyenin ihaleyi feshettiğini söyleyen Macit, "Biz burayı bırakacağız ama bizim burada 4-5 milyon TL'lik malzememiz var. Bunun tespitiyle biz buradan çıkmak istiyoruz. Ama belediye bizi zoraki çıkartmak istiyor. Biz de buna karşılık çıkmak istemiyoruz. Belediye de zabıta yetkisi olmadığı halde çıkarmaya çalışıyorlar. Belediye ile aramızdaki hukuki süreç devam ediyor. Bugün burada usulsüz bir tahliye yapmak istiyorlar. Bizim burada mal varlığımız var. Bizi bir tutanak tutarak tahliye etmiyorlar. Biz bunu istiyoruz ama kimse yanaşmıyor. Bize 'çıkın gidin' diyorlar. Burada milyonlarca değerde malzememiz var." açıklamasını yaptı.

"TAMAMEN BELEDİYENİN BECERİKSİZLİĞİ VAR"
Gintaş firmasının iflas ettiğine ilişkin kamuoyunda asılsız spekülasyonlar yapıldığını söyleyen Macit, "Gintaş firması, şu anda Türkiye'nin en büyük stadyumlarından Bursa Arena Stadı'nı yapıyor ve iflas etmiş bir firma değil. İflas etmiş olsak önce orayı bırakırdık. Burada tamamen belediyenin beceriksizliği ve haksız uygulamaları var. Zaten mahkemelerin sonucunda da bunu görmüş olacağız." ifadelerini kullandı.


"STAD 42 BİN DEĞİL, 36 BİN KİŞİLİK"
Büyükşehir Belediyesi'nin stadyum inşaatını yapmalarını istemediğini öne süren Macit, şu iddialarda bulundu: "Burada belediyenin hataları var. Projenin yanlışlığı, belediyenin teknik beceriksizliği gibi. Zaten birinci proje UEFA standartlarına göre değildi. Şu anda yapılan proje revize edilerek yapılıyor. UEFA'nın kabul etmediği bir proje idi. Ama şu anki haliyle nasıl değiştirecekler, bunu bilemiyoruz. 42 bin kişilik reklam yapılan stadyum aslında 36 bin kişi kapasiteli yapılıyor. Burada Türkiye halkı ve Konya kamuoyu yanlış yönlendiriliyor. Mart ayında bizim süremiz bitiyor. Belediye taahhütlerini yerine getirmiş olsa stadyum da o tarihte bitmiş olacaktı. Şu anda da 6 ayda bitirilmesini istiyorlar ki bizim de 8 ayımız var. Belediyenin projeyi bir türlü teslim edememesi, iptal edip projeyi yeniden yapması, projenin UEFA kriterlerine uygun olmaması sebebiyle kendi yaptıkları yanlışları bu şekilde örtbas etmeye çalıştılar. Burada kamuoyu ciddi zarara uğramış oldu." nbsp;


SPOR
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...