Biz yandık siz yanmayın

Düzenleyen:
Biz yandık siz yanmayın

YAŞAM Haberleri

Niğde’nin Ulukışla ilçesi Bolkar Dağlarına gezmeye gelen Şaban Karahan ve 8 arkadaşı, Toros kurbağalarının yaşadığı Karagöl’ün kıyısına araçlarıyla girdikleri için Doğa Koruma Müdürlüğü ekiplerince kişi başı 40 bin 913 lira ceza verilmesinin ardından göl kenarına uyarı levhası dikme kararı aldı.

Karahan ve arkadaşları, göl kıyısının çeşitli noktalarına, “Kamp ve piknik yapmak, sabun deterjan kullanmak, araçla girmek yasaktır” yazılı 7 tabela yerleştirdi. Bern Sözleşmesi ile koruma altında bulunan Toros kurbağalarının yaşadığı Karagöl’e gezi düzenlediklerini ve doğal güzelliği fotoğraflamak amacıyla göle araçlarıyla geldiklerini belirten Karahan, “Bilinçli olarak yapılmış bir şey değildi. Sonrasında basından öğrendiğimiz kadarıyla burada endemik kurbağa türü yaşıyormuş” dedi. Koruma altında olan Toros kurbağalarına zarar vermenin cezasının 40 bin 913 lira olduğuna dikkati çeken Karahan, başkalarının bu cezaya maruz kalmaması ve kurbağalara zarar verilmemesi için alana uyarı tabelaları yerleştirdiklerini aktardı. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...