Bilge Kral Begoviç, vefatının 10. yılında Eskişehir'de anıldı

Bilge Kral Begoviç, vefatının 10. yılında Eskişehir'de anıldı

YAŞAM Haberleri

Eskişehir'de, Bosna-Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in vefatının 10. yıl dönümü dolayısıyla anma programı gerçekleştirildi.

Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Anadolu Salonu'nda düzenlenen anma programına İzzetbegoviç'in kızı Leyla Akşamiya, İzzetbegoviç Müzesi Müdürü Adnan Zisco ve savaş dönemi Bosna-Hersek Büyükelçisi Şükrü Tufan katıldı.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Dil ve Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hatice Oruç tarafından yapılan sunumla devam etti. Aliya İzzetbegoviç'in hayatını ve cumhurbaşkanlığı dönemini fotoğraflarla anlatan Oruç, İzzetbegoviç'in Bosna-Hersek için önemli bir lider ve ülkesinin özgürlüğü için ordusuyla birlikte çalışan bir cumhurbaşkanı olduğunu söyledi.
Sunumun ardından İzzetbegoviç için hazırlanmış belgesel gösterimi sunuldu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...